Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
18:07 İran: "İsrail, tehditlerine devam ederse nükleer programda değişikliğe gide...18:07 Vali Aslan “Milletimizin iradesi ile yetki aldınız”18:07 Vali Taşolar: “Çankırı’da hiç bir sokak kabadayısının gezmesine müsaade etm...18:05 Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı18:00 Keşan’da trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi17:59 Heimlich manevrası yaparak öğrenciyi kurtaran öğretmen: "İkimiz de rahat ne...17:57 Konya’da iki araç çarpıştı: 1 yaralı17:56 Direksiyon hakimiyetini kaybedip direğe çarptı: 1 ölü, 2 yaralı17:56 Başkan Şerifoğulları Elazığspor’un antrenmanına çıktı17:52 Boğazına cisim kaçan öğrenci Heimlich manevrası ile kurtarıldı17:51 Van İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı17:51 Antalya’da banka çalışanının zimmetine 205 milyon TL geçirme olayına 8 tutu...17:50 Pamuk Geçidi şehidi 4 astsubay anıldı17:49 Samsun’da fırtına hayatı olumsuz etkiledi17:42 Başkan Büyükkılıç’tan çiftçiye 18 milyon TL’lik 300 ton nohut tohumu desteğ...17:41 Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği’nden (MASUDER) maden suyu açıklaması17:39 2 çocuğun öldüğü ATV kazasında alkol iddiası17:37 ASO’da TOBB Şikago Ticaret Merkezi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirild...17:36 Vali Çiçek’den Develi’ye ziyaret17:35 Eskişehir’de yaban hayvanlarına havadan kuduz aşılaması yapıldı
Kültür 26 Haziran 2021 - 14:28 Yorum: 0

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu’na ‘En Çevreci Kamu Kurumu’ ödülü

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu tarafından, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmaları amacıyla yaşamsal alanların korunması ve daha temiz...

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu’na ‘En Çevreci Kamu Kurumu’ ödülü

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu tarafından, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmaları amacıyla yaşamsal alanların korunması ve daha temiz bir çevre için yürütülen proje ödül getirdi.

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında atıkların çevreye verdiği zararları azaltmak ve geri dönüşebilen malzemeleri yeniden kullanmak amacıyla kurulan atölyelerle Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede "En Çevreci Kamu Kurumu" ödülüne layık görüldü. Değerlendirmelerde Ankara'da hizmet veren tüm kurumlar incelendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu tarafından Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumunda 2019 yılı Haziran ayında Kompost Üretim Atölyesi ve Ambalaj Atığı Toplama-Ayırma Geri Dönüşüm Atölyesi kuruldu.

'Atıklardan organik gübre üretiliyor'

Atıkların çevreye verdiği zararları azaltmak ve geri dönüşebilen malzemeleri yeniden kullanmak amacıyla kurulan Kompost Üretim Tesisi, 165 metrekaresi kapalı, 500 metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 665 metrekare alanda aylık 800 kilogram organik gübre kapasitesi ile çalışıyor. Kompost üretim tesisinde yemekhane atıkları, park-bahçe, ofislerde ve koğuşlarda oluşan atıklar, kompost makinesine atılarak organik kompost gübre haline dönüştürülüyor. Oluşan organik kompost bir yandan ceza infaz kurumlarındaki üretim alanları ile park ve bahçelerde kullanırken, bir yandan da satışı yapılıyor.

Hükümlüler topluma kazandırılıyor

Ambalaj atığı toplama ve ayırma atölyesinde ise ceza infaz kurumu kampüsünde bulunan 13 ceza infaz kurumunda, jandarma binalarında, kampüs devlet hastanesinde ve lojmanlarında oluşan ambalaj atıkları, toplanıp gerekli işlemlerden geçirildikten sonra geri kazanım sağlanarak çevrenin korunması sağlanıyor. Kurulduğu günden bu yana 80 hükümlünün çalıştığı geri tesiste karton, kağıt, naylon, poşet, pet şişe gibi malzemelerin toplanması ve işlenmesiyle ayda yaklaşık 20 ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırılıyor. Atölyelerdeki çalışmalarla bir yandan doğa ve çevrenin korunması sağlanırken bir yandan da hükümlülerin sosyalleşmesi, çevre bilinçlerinin oluşması, topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, yaptığı çevresel çalışmalar dolayısıyla ödüle layık görüldü. Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Ankara'daki tüm kamu kurumlarının çevre ile ilgili çalışmaları değerlendirildi. Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, değerlendirmeler sonunda 2020 Yılının En Çevreci Kamu Kurumu ödülüne layık görüldü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber