Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ağustos 2016 - 14:18 Yorum: 0

Sincan Yağlı Güreşleri’nin Başpehlivanı Şaban Yılmaz oldu

Sincan Yağlı Güreşleri 8'inci yılında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Sincan Yağlı Güreşleri’nin Başpehlivanı Şaban Yılmaz oldu

Sincan Yağlı Güreşleri 8'inci yılında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Sincan Şehir Stadyumu 25'i başpehlivan, 300 yağlı güreşçinin kıran kırana mücadelelerine sahne oldu. Finalde Şaban Yılmaz Sincan Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olurken, Ünal Karaman ikinci, Hamza Köseoğlu ve Mehmet Yeşil de üçüncülüğü aldı. Konuşmasında 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine değinen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, kendisini Müslüman olarak tarif eden herkesin yine kendisini "İslam'ı ne kadar yaşıyorum" diye sorgulaması gerektiğini söyledi. Başkan Tuna, bu sayede milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin güçleneceğinin altını çizdi.

Sincan Belediyesi'nce bu yıl 8'incisi düzenlenen Sincan Yağlı Güreşleri, 300 yağlı güreşçinin kıran kırana mücadeleleriyle gerçekleştirildi. 25 pehlivanın başpehlivanlık için yarıştığı müsabakaları, Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç, Sincan İlçe Müftüsü Osman Şener, Ankaralılar Derneği (AHİD) Genel Başkanı Hilmi Yaman, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ve binlerce güreş sever izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan müsabakalara Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da marşlarıyla damgasını vurdu.

Demokrasi Şehitleri unutulmadı

Etkinlikte Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kahramanlar da unutulmadı. Tribünlere Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın "Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" mesajının yer aldığı bir pankart asılırken, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Sincan Müftüsü Osman Şener'in dualarıyla şehitler bir kez daha rahmetle anıldı.

13 kategoride 300 pehlivan

Sincan Şehir Stadyumu'nda düzenlenen etkinliğe 13 kategoride 300 pehlivan katıldı. Sincan er meydanı, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Kemal Karaboğa, Şaban Yılmaz, Ünal Karaman, Hamza Köseoğlu, Gökhan Arıcı, Murat Gençtürk, İsmail Koç, Hasan Zeybek, Hüseyin İyican, Osman Özgün, Osman Aynur, Fatih Bakır, Savaş Yıldırım, Hüseyin Şahinal, Ümit Balta, Nuri Zengin, Murat Hikmet, Onur Balcı'nın aralarında olduğu 25 başpehlivan, 16 başaltı pehlivan, 32 büyük orta, 40 küçük orta iki boy, 30 deste iki boy, 30 tozkoparan, 26 teşvik ve 100 minik iki boy pehlivanın mücadelelerine sahne oldu.

Şaban Yılmaz Başpehlivan oldu

Gün boyunca devam eden ve binlerce güreşseverin takip ettiği müsabakalarda, miniklerden başpehlivanlığa kadar tüm kategorilerde büyük çekişmeler yaşandı. Finalde rakibi Ünal Karaman'ı yenen Şaban Yılmaz başpehlivan olurken, Ünal Karaman ikinci, Hamza Köseoğlu ile Mehmet Yeşil Yeşil de üçüncülüğü kazandı. Başpehlivan Şaban Yılmaz'a madalyasını Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ikinci Ünal Karaman'a Sincan Kaymakamı Salim Demir, üçüncü Hamza Köseoğlu ve Mehmet Yeşil Yeşil'e de AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç ile Ankaralılar Derneği (AHİD) Genel Başkanı Hilmi Yaman verdi.

Ata sporuna büyük destek

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, güreşlere gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu belirterek, ata sporu olan güreşin yaşatılması için her türlü desteği sağladıklarını kaydetti. Başkan Tuna, "Bu yıl 8'incisini gerçekleştirdiğimiz Sincan Yağlı Güreşleri'ni vatandaşlarımızla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi, gençlerimizin hevesi bizi oldukça memnun ediyor. Organizasyonumuz ata sporumuz olan güreşin gelecek nesillere aktarılmasında da katkı sağlıyor. Bu gibi kültürel değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasında hepimize bir takım görevler düşüyor. Biz de yerel yönetimler olarak imkanlarımız ölçüsünde bu amaca katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

"Yeni bir istiklal savaşı kazandık"

Başkan Tuna, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olan kahramanları da unutmadı. "Milletimiz yeniden bir İstiklal Savaşı, Çanakkale Savaşı kazanmış oldu" diyen Başkan Tuna, darbeye karşı büyük bir fedakarlıkla mücadele eden tüm vatandaşlara teşekkür etti. Başkan Tuna, "Cenab-ı Hakk'a sonsuz şükranlarımızı ve şükürlerimizi arz ediyoruz. Milletimizin kalbindeki korkuyu aldı, hainlerin kalbine saldı. Gazilerimizin anlattığı olaylar, Cenab-ı Hakk'ın ne kadar yardımcı olduğunu ve milletimizin ne kadar büyük bir millet olduğunu teker teker tarif ediyor. Ben de böyle bir milletin evladı olmaktan onur duyuyorum. Değerli şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

"Su uyur düşman uyumaz"

Başkan Tuna, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen hain saldırının başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, hükümet üyeleri ve vatandaşların üstün gayretleriyle akamete uğratıldığını hatırlattı. Yaşanılanlardan bir sonuca varmak gerektiğinin altını çizen Başkan Tuna, "Bu atalarımızın da bir sözünü bize hatırlatıyor "Su uyur düşman uyumaz." Millet olarak daima uyanık, diri ve tedbirli olmalıyız. Hepimiz "elhamdülillah Müslümanız" diyoruz. Kendisini Müslüman olarak tarif eden herkesin yine kendisini "İslam'ı ne kadar yaşıyorum?" diye bir sorgulaması gerekiyor. Eğer bunu sorgularsak, Müslüman olduğumuzu ifade ederken "İslam'ı ne kadar yaşıyorum?" diye düşünürsek milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin daha güçlü olacağını, gelecek nesillerimize örnek olacağını, değerli ecdadımıza da layık olacağını düşünüyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber