Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 18 Mayıs 2022 - 10:26 Yorum: 0

Sinema eleştirmeni Akça’dan eleştiri şikayeti

Gazeteci-Yazar ve Sinema Eleştirmeni Kerem Akça bir söyleşide, son yıllarda sinema yazarlığı ile ilgili sosyal platformlarda çok fazla eleştirinin olduğunu...

Sinema eleştirmeni Akça’dan eleştiri şikayeti

Gazeteci-Yazar ve Sinema Eleştirmeni Kerem Akça bir söyleşide, son yıllarda sinema yazarlığı ile ilgili sosyal platformlarda çok fazla eleştirinin olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Malatya İnönü Üniversitesi 14. Uluslararası Kısa Film Festivali çerçevesinde İletişim Fakültesinde, Gazeteci-Yazar ve Sinema Eleştirmeni Kerem Akça'nın konuk olduğu "Sinema Yazarlığı" söyleşisi gerçekleştirildi.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyler Yetkiner'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Kerem Akça "Sinema Yazarlığı", "Türkiye'de Sinema Yazarlığı", "Film Analizi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?" konularında öğrencilere bilgi verdi. Daha önce deneyimlediği yazarlık anılarından söz eden Kerem Akça, "Sinema yazarlığının son 20 yıla kadar fark oluşturmak gibi bir şansı yok. Sinemada son 20 yıldır farklı eleştiri metotlarının yer aldığını görmekteyiz. Bu eleştiri metotları sosyoloji, psikoloji, feminist eleştiri ve teknik eleştiri metotları uygulanıyor genelde. Özellikle son 20 yılda sinema dergilerin ve blokların çıkmasıyla fark oluşmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Akça, bir filme iyi ya da kötü demeyi çok basit bulduğunu, bunun belirli metotlarla desteklenerek gerçekçi bir hal almasının gerektiğine dikkat çekti. Her alanın kendine has metotlarının olduğunun altını çizen Akça, sinema yazarlığı ile ilgili sosyal platformlarda çok fazla eleştirinin olduğunu vurguladı.

Yetkiner'in günün anısına Akça'ya plaket verdiği program sonunda Akça katılımcıların soruları da cevapladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber