Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 01 Eylül 2016 - 12:28 Yorum: 0

Sinema ve sanatın yıldızları Çirkin Kral için Adana’ya gelecek

Türk sinemasının usta ismi "Çirkin Kral" lakaplı Yılmaz Güney, Adana'da Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anılacak.

Sinema ve sanatın yıldızları Çirkin Kral için Adana’ya gelecek

Türk sinemasının usta ismi "Çirkin Kral" lakaplı Yılmaz Güney, Adana'da Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anılacak. Etkinliğe sinema ve sanat dünyasından ünlü isimler katılacak.

Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde 7 Eylül Çarşamba günü yapılacak Yılmaz Güney'i anma etkinliği, saat 18.00'de Adanalı sanatçı-yazar Menderes Samancılar'ın "Bir Orman Yangını" adlı kitabını imzalamasıyla başlayacak. Ardından Tarsuslu yazar-sanatçı Uğur Pişmanlık'ın "Güneşin Sofrasında" adlı sergisi açılacak. Etkinliğe Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde müzikli sunum ve çeşitli konuşmalarla devam edilecek.

Anma etkinliğine Arif Keskiner, Aytaç Arman, Erdal Cindoruk, Levent Özdilek gibi sinemacıların yanı sıra Menderes Samancılar, Yılmaz Güney'in eşi Fatoş Güney, sanatçı Melike Demirağ, yazar İbrahim Çenet, sanatçı Nilüfer Bıyıklı ve Uğur Pişmanlık ile Güney'in kardeşleri Leyla Demirezen, Özlen Pütün ve Güzide Sayıl da katılacak. "Çirkin Kral" Yılmaz Güney için düzenlenen etkinliğe katılmak amacıyla 7 Eylül'de Adana'ya gelecek olan Melike Demirağ, toplantıyı izleyecek konuklara özel bir sürpriz yapacak. Adana'ya yıllar sonra da olsa geliyor olmaktan çok büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade eden Melike Demirağ, duygularını "Yılmaz Güney'in sofrasında Yılmaz Güney dostlarıyla Yılmaz Güney'i anmak, bir arada olmak müthiş bir heyecan" diyerek ifade etti.

Başkan Çetin'den davet

Yılmaz Güney'i 30 yıl aradan sonra ilk kez bir yürüyüş ve gece düzenleyerek iki yıl önce andıklarını hatırlatan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Bu yılki anma etkinliğimize çok ciddi bir planlama yaparak hazırlandık. Yılmaz Güney'in çok yakını, dostu, kardeşi, arkadaşı, yoldaşı ve takipçisi olan aydınlarımızla güzel bir program hazırladık. Tüm Adana'yı, Adanalıları Orhan Kemal Kültür Merkezimizdeki etkinliğimize bekliyoruz. Hayatı birlikte güzelleştireceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber