Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Kasım 2014 - 11:33 Yorum: 0

Sınır hattında öğretmen olmak

Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, Suriye sınırındaki Suruç ilçesinde eğitim faaliyetlerini zaman zaman olumsuz etkiledi

Sınır hattında öğretmen olmak

ŞANLIURFA (AA) - EŞBER AYAYDIN - Suruç ilçesinde görev yapan öğretmenler, sınırın karşısındaki çatışmalara rağmen öğrencileri geleceğe hazırlıyor. 

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün "öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" diye nitelendirdiği eğitim neferleri, onun gösterdiği yolda her türlü zorluğa göğüs gererek mesleklerini icra ediyor. 

Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar, sınır bölgesindeki eğitim faaliyetlerini zaman zaman olumsuz etkiledi. Öğretmenler ise bu durumu öğrencilerine yansıtmadan canla başla görevlerini sürdürüyor.

Suruç Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demirbilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani'deki çatışmalar nedeniyle sınırdaki bazı okullarda eğitime 5 gün ara verildiği anımsattı. 

Mürşitpınar Mahallesi'ndeki okul dışındaki diğer eğitim kurumlarında eğitim öğretime devam edildiğini vurgulayan Demirbilek, "Sınır hattında görev yapan öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Silah sesleri öğrencileri olumsuz etkiledi ancak öğretmenlerimizin gayretiyle bu durum daha fazla sorun olmaktan çıkarıldı" dedi. 

Eğrice Ortaokulu Müdürü Haydar Fırathan ise yaklaşık 10 yıldır sınır hattındaki okulda görev yaptığını hatırlattı.

Sınır hattında görev yapmanın zorluğuna değinen Fırathan, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz, Suriye'den gelen yaşıtlarından çabuk etkiliyor. Çünkü sınırın hemen karşısında bir savaş var ve bu insanların yaşadıkları korku yüzlerinden okunuyor. Dolayısıyla öğrencilerimizin bu durumdan etkilenmemeleri için büyük gayret gösterdik. Öğretmenlerimiz birer psikolog gibi öğrencilerle ilgilendi ve sürekli iletişim halinde olduk."

Fırathan, yaşadıkları tedirginliği öğrencilere yansıtmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Mesleğe 2 ay önce başlayan Merve Can da göreve başladığı 4'üncü gün görev yaptığı Mürşitpınar İlkokulununda güvenlik nedeniyle eğitime ara verildiğini belirtti. Daha sonra bir başka okula taşındıklarını anlatan Can, "Öncelikle velilerimizle görüşerek çocukların okula devamını sağladık. Bunun yanında savaştan etkilenen öğrencilerin ruh sağlığını düzeltmek için çalışmalar yaptık" ifadelerini kullandı. 

Can, sınırdaki olaylara rağmen öğrencilerinin okuma aşkını kaybetmediğine dikkati çekti. 

Bu süreçte velilerden de destek gördüklerini vurgulayan Can, şöyle konuştu:

"Hepimiz çok korkuyorduk, bomba sesleri ve kafamızı çevirdiğimizde Kobani'den yükselen dumanları görebiliyorduk. Çocukların kaygılarını o an en aza indirmek için bütün öğretmen arkadaşlarımızla el ele verdik. Şu an eğitim-öğretimimiz güzel bir şekilde devam ediyor."

Sedat Uca ise sınır hattındaki gelişmelerin kendilerini olumsuz etkilediğini ancak bu durumu öğrencilere yansıtmadan en iyi şekilde eğitim faaliyetini sürdürmeye gayret ettiklerini söyledi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber