Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 12 Eylül 2016 - 17:23 Yorum: 0

Sınır karakolunda bayramlaşma

Hatay'daki 3. Hudut Taburu, Pulluyazı Hudut Karakolu'nda vatani görevini yapan er ve erbaşlar, Suriye sınırına sıfır noktasında, çatışma sesleri arasında,...

Sınır karakolunda bayramlaşma

Hatay'daki 3. Hudut Taburu, Pulluyazı Hudut Karakolu'nda vatani görevini yapan er ve erbaşlar, Suriye sınırına sıfır noktasında, çatışma sesleri arasında, vatanı korumanın mutluluğuyla bayramda da kutsal görevlerini yerine getiriyorlar. Askerler, bayramda da normal günlerdeki gibi nöbet yerlerinin başına geçiyor.

Suriye'nin Türkmendağı Bölgesinin karşısında yer alan ve sınıra yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Pulluyazı Sınır Karakolu'ndaki askerler, sabah içtima yerine geçerek önce arkadaşları, ardından da komutanlarıyla bayramlaştı. 3. Hudut Taburu Piyade Yarbay Hasan Bülent nar, askerleri selamladıktan sonra tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Karakol bahçesinde düzenlenen bayramlaşmada askerlere hitap eden eden Pulluyazı Karakol Komutanı Üsteğmen Türker kurtça, tüm askerlerin bayramını kutlayarak, "Hayatnızda unutamayacağınız bayramlardan bir tanesini burada yaşıyorsunuz. Çünkü sınır hattında bayram kutlamanın ayrıcalığını yaşıyorsunuz" dedi.

Komutanları ile bayramlaşan askerler daha sonra kurbanlarını keserek dua ettiler. Törenin ardından görev yerlerine dağılan askerler, ailesinden uzakta "buruk ama gururlu" bir bayram yaşadı. Kimi sınırı gören kulede dürbünden ve termal kameralardan hareketliliği saniye saniye izlerken, bazı askerler de karakol çevresindeki nöbet yerlerindeki mevzilerine geçti.

Nöbetten çıkan askerler de karakol içerisindeki kantinde televizyon izleyip, arkadaşlarıyla aileleriyle kutladıkları bayramları yad ederek sohbet etti. Askerlerin bazıları da, ailelerinin bayramını kutlayabilmek için telefonlara koştu. Askerler, burukluklarını hissettirmeden anne ve babalarının bayramlarını kutladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber