Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Ağustos 2014 - 13:03 Yorum: 0

Sınır ötesindeki Suriyeliler destek bekliyor

İç savaştan kaçarak Halep'in Azez ilçesinde sınıra yakın bölgede kurulan çadırlarda barınan Suriyeliler, açtıkları pankartlarla yardım istedi

Sınır ötesindeki Suriyeliler destek bekliyor

KİLİS (AA) - İç savaştan kaçarak Halep'in Azez ilçesinde sınıra yakın bölgede kurulan çadırlarda barınan Suriyeliler, açtıkları Arapça, İngilizce ve Türkçe pankartlarla yardım istedi.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle evleri yıkılan, akrabalarını kaybeden ve herhangi bir gelirleri olmadığı için Babunnur çadır kentine sığınan Suriyeliler, Türkiye ve dünya Müslümanlarından gelecek yardımları bekliyor.

Sınır bölgesindeki Babüsselam ve Şemmarin köyünde kurulan Babunnur çadır kentinde yaşayan aileler, barındıkları kamplara yardımların azaldığını belirterek, yardım talep etti.

Arapça, İngilizce ve Türkçe yazdıkları ''Bizi unutmayın", "Biz hala buradayız", "Sana ihtiyacım var", "Bize yardım gönderin", "Müslümanlar kardeştir'' pankartlarla taleplerini dile getiren Suriyeliler, özellikle su ve gıda ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını kaydettiler.

Bu arada, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın, ''Bizi unuttunuz mu?'' sloganıyla sınır ötesinde yaşayan Suriyeliler için sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yardım topladığı bildirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber