Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 07 Mart 2015 - 10:18 Yorum: 0

Sınır ötesine insani yardım

Suriye'ye temel gıda malzemesi ve battaniyelerden oluşan 52 tır insani yardım malzemesi gönderildi

Sınır ötesine insani yardım

KİLİS (AA) - Suriye'ye 52 tır insani yardım malzemesi gönderildi

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hasan Aynac, yardım tırların gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, savaş mağdurlarına yönelik yapılan yardımların tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

Suriye'de iç savaş nedeniyle yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını anlatan Aynacı, islam alemi olarak yaşanan sıkıntıları çözmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Müslüman kimse dünyada din kardeşinin bir sıkıntısını giderirse, Allah’ta onun ahirette bir sıkıntısı giderir" hadisinden yola çıkarak, Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarına ortak olmaya gayret ediyoruz" dedi.

Kuveyt'teki yardım kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturdukları IICO işbirliğiyle elde edilen 52 tırlık insanı yardım malzemelerini göndermenin sevincini yaşadıklarını anımsatan Aynacı, yardımların sünger yatak, temel gıda ürünleri, hijyen malzemeleri, battaniye, çocuk bezinden oluştuğunu sözlerine ekledi.

IICO Temsilcisi Rahme Alemiyye Kurumu Ortadoğu sorumlusu Burahmah Bader, Kuveyt IICO kurumu olarak İHH ile birlikte Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak için çalıştıklarını belirtti.

Suriyeli savaş mağdurlarının acılarını paylaşmak için tüm dünya Müslümanlarını yardım etmeye davet eden Bader, Suriye'ye yaklaşık 1.5 milyon dolarlık yardım malzemesi göndermek istediklerini bu sayede yüz binlerce insana destek olabileceklerini aktardı.

Bader, savaş mağduru insanlar için çaba gösteren ve yardımlarını esirgemeyen Türk halkına teşekkür etti.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Kuveyt IICO kurumu işbirliğiyle hazırlanan insani yardım konvoyu, Kilis'ten Suriye'ye doğru yola çıktı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber