Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Kasım 2016 - 16:44 Yorum: 0

Sınırın sıfır noktasında öğretmen olmak

Suriye'nin sınır komşusu olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde görev yapan öğretmenler Öğretmenler Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Sınırın sıfır noktasında öğretmen olmak

Suriye'nin sınır komşusu olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde görev yapan öğretmenler Öğretmenler Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Suriye'de yaşanan iç savaşın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu olan Suriye'nin Rasulayn kentine sıçraması neticesinde, yaşanan çatışmalardan seken mermi ve roketler nedeniyle Ceylanpınar ilçesinde 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Yoğunlaşan çatışmalarda mermiler bir çok eve ve iş yerine isabet etmiş, olayda maddi hasarlar meydana gelmiş ve ilçe genelinde okullar tatil edilmişti. 2012 ve 2013 yıllarında Rasulayn ilçesinde görülen savaş durumu Ceylanpınar ilçesinde birçok olumsuzluğu da beraberinde getirmişti.

Savaş döneminde Ceylan ilköğretim okulunda görev yapan öğretmen Özlem Yakut, savaşa en yakın tanıklardan biri olmuştu. Yakut, bir çok kişinin gitmeye korktuğu sınırın sıfır noktasında, patlayan bomba ve kurşunların gölgesinde görevini gerçekleştirdi. Zaman zaman sınırı aşan mermi ve bombalara rağmen mesleğin bilinciyle çocukların eğitimini aksatmayan Yakut, "2006 yılında Ceylan İlköğretim okulunda görev yapmaktayım. 2012 yılında Rasulayn'da yaşanan savaştan etkilendik. Okulumuz günlerce tatil edildi. Öğrencilerimiz sıkıntılar yaşadı. Bizlerde korku içinde yaşıyorduk. İlçeye sürekli kurşunlar ve bombalar düşüyordu. Öğrencilerimizin o dönemlerde bu korkuyu üzerilerinden atabilmek için elimizden geleni yaptık. Çatışmalar 1 yıl sürdü. Sonra bir daha çatışma olmayınca oldukça rahatladık. Ben ve meslektaşlarım savaş esnasında buradan gitmeyi düşünmedik. Çocuklar bize emanet edilmişti. Görevimizde öğretmenlik olunca çocuklar için burada olmamız gerektiğini düşündük" dedi. Ayrıca öğretmen Yakut, tüm meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de kutladı. Öğrenciler ise zor zamanlarda bile öğretmenlerinin kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, kendileri için öğretmenlerin daha büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber