Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır
Sami Er
Güncel 22 Kasım 2014 - 15:33 Yorum: 0

Sinop için bir araya geldiler

SİNOP (AA) - Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Kurucuları ve Sinop Gönüllüler Birliği Platform Üyeleri Sinop protokolü ile buluştu.SİNDEF Kurucu üyelerinden oluşan Sinop Gönüllüler...

Sinop için bir araya geldiler

SİNOP (AA) - Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Kurucuları ve Sinop Gönüllüler Birliği Platform Üyeleri Sinop protokolü ile buluştu.

SİNDEF Kurucu üyelerinden oluşan Sinop Gönüllüler Birliği Platformu üyeleri 2 günlük Sinop ziyareti kapsamında Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Sinop Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak ve basın mensupları Ahmet Muhip Dranas Uygulama otelinde kahvaltıda buluştu.

Vali Köşger, yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının illerin gelişmişlik düzeyinde ciddi rol oynadıklarını belirterek, Sinop’a ait STK’lara bu noktada ciddi sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Sinop’un tarih içerisinde ciddi bir yeri olduğunu ifade eden Köşger, doğal bir liman şehri olduğunu, tarihin birçok kültürünü bünyesinde barındırdığını kaydetti.

Zaman içerisinde çeşitli nedenlerle meydana gelen dış göçlere karşılık çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Köşger, 11 Aralık tarihinde yapılacak Sinop tanıtım günlerinin ciddi önem arz ettiğini ve her sivil toplum kuruluşuna büyük bir görev düştüğünü belirtti.

Köşger, nükleer santralin Sinop’a büyük bir kazanım sağlayacağını da ifade ederek, 22 milyar dolarlık bir yatırımın yanında teknik kadroyu da kendilerinin seçeceğini söyledi. Yapılan bu yatırıma yerel ve ulusal anlamda katkı sunulması gerektiğini belirten Köşger, bunun yanında turizm ve teknik dokunun da ön plana çıkarılacağını sözlerine ekledi. Köşger ayrıca, Önümüzdeki 10 yıl için önemli bir plan hazırlanmasının gerekliliğinden de bahsederek, ilki yapılacak tanıtım günlerinin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi noktasında her Sinoplunun üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Vali Köşger, "Sinop oldukça iyi bir konuma doğru ilerliyor, Sinop'taki ekonomik yaşam neredeyse İstanbul’a yaklaşmış durumda. Bu açıdan Sinop’a yatırım yapan çok karlı çıkacak" diye konuştu.

Sinop Gönüllüler Birliği Platformu organizatörü Kadir Akdoğan, 15 yıl önce İstanbul’da kurulan SİNDEF çatısı altında Sinopluların birlik ve beraberliklerini koruduklarını, 2 aylık sürelerle çeşitli organizasyonlar düzenleyerek, Sinop kültürünü canlı tutmayı amaçladıklarını ifade etti.

Bu organizasyon çerçevesinde hafta sonunu Sinop’un ilçelerini ziyaret ederek geçirmeyi amaçladıklarını kaydeden Akdoğan, desteklerini esirgemeyen Vali Köşger, Milletvekili Ersoy ve Rektör Bircan’a katkılarından dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ise misafirlere Sinop Üniversitesi'nin 2007 yılından bugüne Sinop’un gelişmesi noktasında kente ciddi katkılar sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Üniversitenin çalışmaları hakkında da bilgi veren Bircan, Sinop'ta kurulması planlanan nükleer santralin Sinop’a olan getirilerinden söz ederek üniversite olarak nükleer santralde aktif görev alacak aranan elamanlar yetiştirmek adına bir meslek yüksekokulu kurmayı hedeflediklerini anlattı.

ETİKETLER: Sinop
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber