Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 22 Ağustos 2016 - 21:38 Yorum: 0

Sinop “Mutluluk Festivali”ne hazırlanıyor

Sinop Belediyesi ile Sinop Güç Birliği Derneği'nce düzenlenecek "Mutluluk Festivali" 1-4 Eylül tarihleri arasında Akliman bölgesinde yapılacak.

Sinop “Mutluluk Festivali”ne hazırlanıyor

Sinop Belediyesi ile Sinop Güç Birliği Derneği'nce düzenlenecek "Mutluluk Festivali" 1-4 Eylül tarihleri arasında Akliman bölgesinde yapılacak.

Festivalde yurt içinden ve yurt dışından birçok sanatçı ve çeşitli etkinlikler de yer alacak. Bir insanın doğumdan ölüme kadar harcadığı zaman diliminde elde edebileceği en değerli şeyin kendini mutlu hissederek geçirebildiği anlardan ibaret olduğu fikrinden yola çıkarak organize edilen Mutluluk Festivali ile ardı ardına Türkiye'nin en mutlu kenti seçilen, Sinop'un mutluluğunu tüm ülke ve dünya ile paylaşmak adına düzenlenecek.

Yılda ortalama 1 milyon turist çeken Sinop'un kentsel, çevresel ve kültürel değerlerinin korunmasına dikkat çekmeyi ve kentin sokaklarını sanatla donatmayı amaçlayan festivalde, 40'ın üzerinde yerli ve yabancı sanatçı yer alacak.

Konu ile ilgili olarak Sinop Güçbirliği Derneği Başkanı Derya Kökdemir yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere Sinop 2 yıldır TUİK tarafından mutlu şehir olarak seçiliyor. Biz de buradan yola çıkarak Sinop'ta bir mutluluk festivali düzenlemeye karar verdik. Bu festivalle Sinop'un mutluluğunu diğer şehirlerdeki insanlara yaymak ve tüm dünyaya yaymak amacımız" dedi.

Festival Kuratörü ve Belgesel Fotoğrafçı Volkan Atılgan Emek ise, "2 Eylül'de eğer gerçekleştirebilirsek önce Türkiye'de daha sonra da dünlyada kutlanan bir anneler günü, bir sevgililer günü bir gün tasarlıyoruz o da "Dünya Mutluluk Günü" sloganı da şöyle bir şey olacak dünya mutluluk gününde bir kişiyi mutlu edin ne olursa ne olsun herhangi sokaktan geçen biri olabilir, anneniz babanız olabilir. Bizim böyle bir hayalimiz var. Biz bu hayali gerçekleştirmek için orada bir açıklama yapacağız" diye konuştu.

Sinop Belediyesi ile Sinop Güçbirliği Derneği'nin işbirliğiyle yaptığı festivale İtalya'dan Cenova, Yunanistan'dan Selanik ve Beşiktaş Belediyesi'nin yanı sıra, İzmir'den de Gaziemir Belediyesi katılacağı bildirildi. Sinop Güçbirliği Derneği Başkanı Derya Kökdemir ile Festival Kuratörü ve Belgesel Fotoğrafçı Volkan Atılgan Emek, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'u makamında ziyaret ederek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'ün imzasını taşıyan davet mektubunu iletti.

1.Uluslararası Sinop Mutluluk Festivali'nde Mimar Özlem Berk Mutluluk Birikolajı Atölye Çalışması, İzmir Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Gazeteci Hasan Dalgıç "Mülteci Hayatlar" fotoğraf sergisi, Şefik Döğen Tiyatro ve Karikatür Armağanı, mutluluğun parayla pulla değil sevgiyle var olduğunu gösteren hayatı ile Tarzan Kemal, Geleneksel SKF Fotoğraf Yarışmasının "Kadınlar" konulu fotoğraf sergisi, Yaman Okay Sinema Armağanı, Şair Sezai Sarıoğlu Sazende Şenol Morgül, dünyaca ünlü ud virtüözü Yurdal Tokcan, Zülfü Livaneli, Bülent Ortaçgil, dünyanın en iyi kanun virtüözü Göksel Baktagir, İstanbul Arabesque Project, Sinoplu sanatçı Emre Kınay yer alacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber