Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Kasım 2016 - 16:33 Yorum: 0

Sinoplular doğalgaza kavuştu

Sinop'un bazı bölgelerine verilmeye başlayan doğalgaz için açılış töreni gerçekleştirdi.

Sinoplular doğalgaza kavuştu

Sinop'un bazı bölgelerine verilmeye başlayan doğalgaz için açılış töreni gerçekleştirdi.

Sinop'ta alt yapı çalışmaları süren ve doğalgaz aboneliklerini almaya başlayan Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından Sinop'a getirilen gaz sebebiyle bir açılış töreni düzenlendi. Açılış törenine Sinop Belediye Başkanı baki Ergül de katıldı

Firmanın Bölge Müdürü Necmettin Erikci konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 2 yıl önce başladığımız doğalgaz alt yapı çalışmalarımızın bugün yavaş yavaş neticesini almaya başlıyoruz. Yaklaşık bin 500 tane kullanıcıya hitap edecek durumdayız. Abone almaya da başladık. Bin 500 kullanıcıdan tesisatlarını yaptırıp bize abone olanlar doğalgaz kullanmaya başlayabilirler. Önümüzdeki günlerde de bu sayı artacak" dedi.

Projeye destek veren Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise, "Bugün itibari ile Sinop'ta isterse Gelincik bölgesindeki 1500 aile doğalgazı kullanabiliyor. Bunların 10 kişisi zaten müracaat etmiş. Yani 1490 aile daha müracaat ederse doğalgaz alabilir. Sizlerinde takip ettiği, bizim Sakarya caddesinde yaklaşık 2 aylık çalışmalarımız var. Tabii bu çalışmalardan dolayı insanlarımızı da mağdur ettiğimiz oluyor, bununda bilincindeyiz ama bunun en önemli ayağı doğalgazın Sakarya Caddesi'nden geçmesi olayıydı. Şimdi onu bitirdik. Önümüzdeki günlerde her tarafı birden açmayalım diye Sakarya Caddesi'nin başlangıcıyla Emniyet Müdürlüğümüzün önüne kadar çalışmalarımız devam edecek. Bu şu demek oluyor, 7 bin 500 aile Hükümet Konağı'nın oradan aşağıya parka doğru belediyenin önündeki caddenin bu anakara tarafındaki bölümü doğalgazı istediği kadar kullanabilir. Bununda verim süresi Nisan ayında olacak. Nisan ayında 7 bin 500 aile doğalgazı alacak. 2018 yılında biz bu işi bitireceğiz. Yani 2018 yılı sonu itibarı ile Sinop'un tamamı doğalgaza kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Ardından sembolik açılış töreni gerçekleştirildi.

Sinoplular doğalgaza kavuştu

Sinoplular doğalgaza kavuştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber