Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 31 Ağustos 2016 - 22:58 Yorum: 0

Sinop’ta balıkçılık av sezonu açılışı

Sinop'ta 2016-2017 balıkçılık av sezonunun açılışı görkemli bir tören ve geniş katılımla gerçekleştirildi.

Sinop’ta balıkçılık av sezonu açılışı

Sinop'ta 2016-2017 balıkçılık av sezonunun açılışı görkemli bir tören ve geniş katılımla gerçekleştirildi.

Sinop İskelesi'nde gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Kemal Cirit, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Su Ürünleri Birlik Başkanı Ali Bayrak'ın açılış konuşması gerçekleştirmesiyle devam etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genele Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Ramazan Çelebi günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali Kemal Cirit, "2016-2017 balıkçılık sezonunun bol kazançlı geçmesini diliyorum. Balıkçılarımız umuyorum ki mutlu şekilde dönerler yarın, kazasız ve belasız olarak dönerler. Sezonla ilgili ise, Karadeniz balıkçılık alanında kendisini kabul ettirmiş bir bölge. Böyle olunca elimizde biraz daha bu anlamda balıkçılarımızı gece 00.00'dan itibaren uğurlayacağız. Geçtiğimiz yıl 25 tonluk bir balık avcılığı yapıldı. Bu sene rekolte beklentimiz çok daha yüksek. Umuyorum ki balıkçılar mutlu ve mesut olarak dönecekler. Biliyorsunuz burada aynı zamanda 1. Uluslararası Sinop Mutluluk Festivali'ne de ev sahipliği yapmaktayız. Sinop özellikle huzurun ve mutluluğun adresi konumuna gelmiş bir kentimiz ve bu mutluluğunu sadece kendisiyle paylaşmıyor. Mutluluğunu bütün ülkemizle paylaşıyor. Özellikle 15 Temmuz gibi çeşitli terör örgütlerinin bir araya gelerek ülkemize operasyon yapmaya kalktığı bir dönemde bu küçük ve butik kent olarak biz ülkemize sadece olumsuzluklarla anılmasını istemiyoruz. Bu amaçla bu festivale ev sahipliği yapıyor Sinop. Dolayısıyla biz Sinop'un hem ülkemiz içerisinde hem de uluslar arası alanda kendisini ortaya çıkarabilen bir kent olarak planlarımızı devam ettirmekteyiz" dedi.

2016-2017 balıkçılık av sezonu okunan duaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle temsilen başlamış oldu. Program sonunda protokol balıkçıları gezerek "Vira Bismillah" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber