Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 27 Haziran 2016 - 00:53 Yorum: 0

Sinop’ta Helesa Coşkusu

Her yıl Ramazan ayında düzenlenen Helesa Şenlikleri'ne bu yıl bir yenisi daha eklendi.

Sinop’ta Helesa Coşkusu

Her yıl Ramazan ayında düzenlenen Helesa Şenlikleri'ne bu yıl bir yenisi daha eklendi.

Bu yıl 19.'su gerçekleştirilen Helesa Şenlikleri'ne çok sayıda vatandaşın yanında Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yüzer, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Hemşerilik ve Dostluk Derneği Onursal Başkanı Özer Gürbüz katılımıyla başladı.

Helesa Yürüyüşü ilk olarak Tersane mevkiinde bulunan Buzhane önünde Sinop Hemşerilik ve Dostluk Derneği Onursal Başkanı Özer Gürbüz'ün yaptığı açıklama ile başladı. Gürbüz yaptığı açıklamada bilmeyenler için Helesa Şenlikleri hakkında bilgi verdi. Gürbüz " Çok önceleri Sinop fıtınalar olduğunda Sinop limanına balıkçı tekneleri sığınırmış. Bu balıkçılar uzun bir süre limanda teknelerini tamir etmekle uğraştıkları için yiyecek erzak bulmakta güçlük çekermiş. Tekne kaptanları da maket bir tekne yapıp balıkçı deyimleri ile maniler söyleyerek Sinop sokaklarını gezerler ve erzak toplarlarmış. Geçmişten günümüze kadar bir gelenek halini aldı. Bu yıl Allah'a şükür 19. "sunu düzenliyoruz ve Helesa Şenliği vesilesiyle toplanan bahşişler derneğimize maddi ve manevi anlamda kazanç sağlıyor. Bu durum da birçok ihtiyaç sahibinin yüzünün gülmesine sebep oluyor. Bundan dolayı çok mutluyuz. Sinop" a şenliğimizin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Gürbüz'ün yaptığı açıklamadan sonra devam eden yürüyüş büyük bir kalabalığa ulaşarak Vali Yasemin Özata Çetinkaya'nın evine ulaştı. Bahşiş kutusuna bir miktar para bırakan Vali Çetinkaya, Helesa Şenliği için şunları söyledi: " Bu yıl Helesa'ya 2. kez katılıyorum. Sinop halkının ilgisi gerçekten görülmeye değer. Ben inanıyorum ki Helesa, geçmişten nasıl günümüze geldiyse yüzyıllar sonrasına da ulaşacak. Yüzyıllarca devam etsin inşallah. Sinop'a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Vali Konağı'ndan bahşişini alarak çıkan kalabalık maket kayıkla sokak sokak gezip "Helesa, yelesa, heyemola yusa, yusa hop" diye mani söylenerek bahşiş toplamaya devam etti.

Sinop’ta Helesa Coşkusu

Sinop’ta Helesa Coşkusu

Sinop’ta Helesa Coşkusu

Sinop’ta Helesa Coşkusu

Sinop’ta Helesa Coşkusu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber