Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

Sinop'ta kaçak ve usulsüz avlananlara ceza

SİNOP (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop 10. Bölge Müdürlüğü tarafından 2014 yılında kaçak ve usulsüz avlanan 253 kişiye 287 bin 555 lira ceza kesildiği bildirildi.Doğa Koruma ve...

Sinop'ta kaçak ve usulsüz avlananlara ceza

SİNOP (AA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop 10. Bölge Müdürlüğü tarafından 2014 yılında kaçak ve usulsüz avlanan 253 kişiye 287 bin 555 lira ceza kesildiği bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Karabük illerini kapsayan denetimlerde 253 kişinin kaçak ve usulsüz avcılık yaptığının belirlendiğini söyledi.

Söz konusu kişilere 287 bin 55 lira idari para cezası kesildiğini belirten Beyazıt, bu dönemde kabahatlilerin avda kullanmış oldukları araç ve gereçlerle, tabiattan yasa dışı olarak almış oldukları ölü, yaralı veya canlı av ve yaban hayvanlarına da el konulduğunu ifade etti.

Öte yandan 2014 yılında yürütülen çalışmalar kapsamında av pulu olarak tabir edilen avlanma izin kartların bölge bazında elde edilen satış gelirlerinin 348 bin 347 lira olduğuna dikkat çeken Bayazıt, "Uygulanan idari para ve tazminat cezaları ile avlanma izin kartlarının satışından elde edilen gelirlerin av ve yaban hayatının geliştirilmesi amacıyla kullanıldığını, dolayısıyla elde edilen gelirlerin av ve yaban hayatına katkı olarak geri dönmesinin sağlandığını kaydetti.

ETİKETLER: Sinop
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber