Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 14 Mayıs 2016 - 18:44 Yorum: 0

Sinop’taki Olayların Ardından Cami Önünde Saldırıya Uğradı

Sinop'ta bir genç, İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız'ın konferansını dinlemeye gittiği iddiasıyla cami önünde kimliği belirsiz kişilerce darp edildi.

Sinop’taki Olayların Ardından Cami Önünde Saldırıya Uğradı

Sinop'ta bir genç, İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız'ın konferansını dinlemeye gittiği iddiasıyla cami önünde kimliği belirsiz kişilerce darp edildi.

İddiaya göre, Sinop'ta Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız'ın vermesi planlanan konferansın iptaline yol açan olayların ardından, spor salonuna dinleyici olarak giremeyen ve Türkeli ilçesinden geldikleri öğrenilen gençlerden bir bölümü, yatsı namazı için Alaaddin Camisi'ne gitti. bir grup camide namaz kılarken arkadaşlarıyla cami dışında bekleyen gençlere, araçtan inen kimliği belirsiz kişiler saldırdı. Şahıslar polisin gelmesiyle olay yerinden hızla kaçarken, demir muştayla yaralanan Mücahit Özmen (19), ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gencin hafıza kaybı yaşadığı ve olayı hatırlamadığı kaydedildi. Olayın fotoğraflarını İHH Sinop Temsilcisi Sefa Yalın sosyal medya hesabından paylaştı.

Yaralı gencin babası Bayram Özmen, olayı anlatarak, "Konferansa katılamayınca biz yatsı namazı için camiye girmiştik. Oğlum ve arkadaşları cami dışında bekliyorlardı. Arkadaşlarının ifadesine göre, bir grup genç yanlarına gelerek nereden ve niçin geldiklerini sormuşlar. Bizimkiler de Türkeli ilçesinden konferans için geldiklerini söylemişler. Onlardan biri "bizim 6 yaşında bir kız kardeşimiz var, ona da yazar mısınız?" deyince, bizimkilerde "ne alaka" falan diye cevap verirken, içlerinden iriyarı bir genç benim çocuğuma saldırmış. Ben vitir namazını bitirip duamı yapıp çıktığımda oğlumu polisin koluna girmiş ve kanlar içinde buldum. Tabi şoke oldum. Oğlumun arkadaşları da olay sırasında dövülmüşler. Bu çirkin olayı şiddetle kınıyorum. Biz oraya kavgaya gelmemiştik. Herkes kendi fikrini söylesin. Herkes kendi fikrinde olmayan insanları bir yere sokmayacaklarsa, bu ülkede nasıl yaşanır?" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber