Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

"Sıra Sizin Çocuğunuza Gelmeden" projesi

GAZİANTEP (AA) - Madde Bağımlıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Dayan, madde bağımlılığına karşı mücadele kapsamında "Sıra Sizin Çocuğunuza Gelmeden" konulu...

'Sıra Sizin Çocuğunuza Gelmeden' projesi

GAZİANTEP (AA) - Madde Bağımlıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Dayan, madde bağımlılığına karşı mücadele kapsamında "Sıra Sizin Çocuğunuza Gelmeden" konulu proje başlattıklarını açıkladı.

Kent merkezindeki bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Dayan, uyuşturucu ve madde bağımlılığı konularında bilinç ve farkındalık oluşturmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Bağımlılıkla yalnızca emniyet ya da ailelerinin başa çıkamayacağını, herkesin bu işin içinde olması gerektiğini söyleyen Dayan, her geçen gün madde bağımlılığı ve uyuşturucu kullanımında artış yaşandığına dikkati çekti.

Bu sebeple "Sizin Çocuğunuza Gelmeden" sloganı ile çalışma başlattıklarını ifade eden Dayan, şunları kaydetti:

"Bu projeyle sokak, mahalle, köy ve kahvehaneleri dolaşarak insanları bilgilendireceğiz. Toplantılarda da madde bağımlısı çocukların bu maddelere nasıl başladığını, madde kullandıklarının nasıl tespit edilebileceği anlatılacak. Ayrıca, uzman kişiler bu konuda konferanslar verecek. Anne ve babaları bu konuda bilinçlendireceğiz."

Dayan, madde bağımlısı kişilerin de ailesinin bulunduğuna işaret ederken, "sıra size gelmeden bu sese kulak verin" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber