Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:42 Uşak’ta trafik kazası: 5 yaralı20:40 Trabzonspor, Fatih Karagümrük maçı hazırlıklarını tamamladı20:40 Beyoğlu’nda 23 Nisan coşkuyla kutlandı20:39 TFF, Süper Lig’de 33. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı20:39 Bakan Tunç: "DEM, terör örgütüne mesafe koymalı, demokratik siyaset isteyen...20:39 Giresun’da derede sürüklenen araçta mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı20:34 Şişli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı20:32 23 Nisan Ataşehir’de coşkuyla kutlandı20:31 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Özgür Özel’den görüşme talebi geldi. Ö...20:24 Pandemiyle başladı, gelenek haline gelen kutlama 4 yıldır devam ediyor20:23 Bakan Güler: "Irak ile ortak bir harekat merkezi kurulması konusunda iki ta...20:22 Kuşadası’nda uzun namlulu silahlarla ateş açılan işletme mühürlendi20:18 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile TBMM’d...20:14 CHP Genel Başkanı Özel, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret ett...20:12 Eyüpsultan’da Ada Nur Uzuner’in ölümüyle ilgili 10 şüpheli adliyeye sevk ed...20:12 Hisarcık’ta kaybolan 55 küçükbaş hayvanı jandarma buldu20:10 Marmaris’teki 23 Nisan kortejinde 104. yıl coşkusu20:08 Fransa’da terör örgütü PKK’yı finanse ettikleri gerekçesiyle 8 kişi gözaltı...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "Taksim’de 1 Mayıs kutlanması bir yasaklama deği...20:07 İçişleri Bakanı Yerlikaya: "AYM kararı belli 100 yüz kişiyle toplanıp çelen...
23 Nisan
Yerel 16 Ekim 2016 - 16:28 Yorum: 0

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Vali Okay Memiş başkanlığında köy ve mahalle muhtarlarıyla İlçe Koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde Vali Okay Memiş başkanlığında köy ve mahalle muhtarlarıyla İlçe Koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Belediye Kültür Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Okay Memiş, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Yeşilbük Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Okay Memiş, yapımı yıllardan beri devam eden İkisu-Şiran karayolunu sürekli takip ettiğini belirterek, "2016 bitmeden tamamının bitirilmesi en büyük amacımız. Güzergah çok güzel. Turizm yolu gibi. Bu yolun bitirilmesi en büyük önceliklerimizden birisi. İlçemizde 12 gölet devam ediyor. Kelkit, Köse, Şiran'ı organik tarımın merkezlerinden birisi yapacağız. Bu coğrafya organik tarım için son derece elverişli. Bizim burada yetişen ürünlerimizin ekonomik değerli çok fazla. Hayvancılığı da geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

İlçeye bağlı Seydibaba köyü sınırları içerisinde bulunan Tomara Şelalesini çok önemsediklerini dile getiren Vali Memiş, "Orası sadece Seydibaba köyünün değil, sadece Şiran'ın değil, sadece Gümüşhane'nin değil, Türkiye'nin değil, orası Allah'ın bir lütfu. Muazzam bir güzellik. Buraya yönelik çok güzel çalışmalarımız var. Orayı Seydibaba köylüleri başta olmak üzere bir turizm işletmesi mantığıyla Türkiye'ye tanıtmamız lazım. Bu değerlere sahip çıkacağız. Yaptığımız bu hizmetleri sadece yerel imkanlarla değil, merkezi idareden gelecek kaynaklarla yapacağımız işler. Bu anlamda iki milletvekilimize teşekkür ediyorum. Sürekli bizimle irtibat ve istişare içindeler. Bizlere aktardıkları ek kaynaklarla çalışıyoruz" diye konuştu.

Muhtar toplantılarının şov yapmaya, vatandaşı kandırmaya yönelik olmadığını, somut iş üretmeye yönelik olduğunu ifade eden Vali Memiş, ilk etapta belirlenen sorunların çözümü için 20 milyon TL kaynağa ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise bu toplantılarla köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinlediklerini, her köyün MR'ını çekip, yol, su, kanalizasyon, haberleşme eksiklerini hep birlikte tespit edip bunları da bir plan çerçevesinde dönem sonuna kadar belirli oranda çözmek ve vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Doğu ve Güneydoğu kalkınma projesi için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını, 3 hafta önce Kalkınma Bakanlığında bununla ilgili toplantı yaptıklarını, şimdi de Erzurum'da bölgeye yönelik bir toplantı yapacaklarını ifade eden Akgül, "Kapsamını ne kadar genişletirsek ilimize, ilçemize o kadar katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İnşallah ilimizi Köse, Kelkit, Şiran aksında tarım ve hayvancılığın, turizmin merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Bu kalkınma projesi buna çok büyük katkı sağlayacak. Biz ne kadar iyi çalışır, ödevimizi ne kadar iyi yaparsak bu pastadan daha büyük pay alırız, o da ilimizin ilçemizin kalkınmasına katkı sağlar" dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ise köylerin içme suyu talebine karşın yapımı devam eden baraj ve göletlerin yükseltebileceğine dikkat çekerek planlamanın şimdiden yapılarak içme suyu sorununun çözülebileceğini söyledi.

Gümüşhane'de köy köy sebzecilik ve meyvecilik konusunda hangi ürünlerin ekilip, dikilebileceği konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün çalıştığını kaydeden Pektaş, "DOKAP'tan soğu hava deposunu Kelkit vadisi için talep ettik. Biz bütün ayrıntıları düşünüyoruz. Yatan aslandansa gezen tilki daha evladır. En yüksek gelir getiren ürünü çitçimize ektireceğiz, diktireceğiz. Biz bu millete garsonluk yapalım. Mazotun yarısını devletimiz karşılayacak. Biz vatandaşımızı hayvancılığa teşvik ediyoruz ama sizler köstek olmayın" diye konuştu.

Milletvekili Hacı Osman Akgül'le birlikte 2 şantiyeci Milletvekili olduklarını, şimdi de şantiyeci bir Vali ile çalışma fırsatı bulduklarını belirten Pektaş, "Üçümüz bir araya gelince hizmetlerimiz daha da yoğunlaştırdık. 15 Temmuz'dan sonra mesaimizi daha da artırdık. Cumartesi pazarı yok bütün il müdürlerimiz burada. Şiran'da da çok büyük hizmetlerimiz devam ediyor" dedi ve ilçede devam eden ve yapılacak olan çalışmalardan bahsetti.

Türkiye'de ikinci cam seyir terasının Şiran Tomara Şelalesinde yapıldığını hatırlatan Pektaş, "Tomara buraya çok ciddi sayıda turist getirecek. Burada profesyonel bir işletmeyle yöresel ürün ve yemeklerle birlikte burada turizmde de ciddi bir canlanmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şiran ilçesinde an itibariyle devam eden yatırımların toplam maliyetinin 160 milyon lira olduğunu, nüfus başımıza hesaplandığında Gümüşhane'nin yatırımlarda Türkiye'de birinci sırada olduğuna vurgu yapan Pektaş, "Sayın Valimizle karar aldık. Köy yollarına ağırlık verdik. 2017 sonuna kadar yolu asfalt olmayan köy kalmayacak. Biz hizmette önceliğe bakıyoruz. Yatırımlarımızı hızlı bir şekilde milli ekonomiye dönüş olmasını sağlayacağız. Ülkemiz süper güç olma yolunda hızla ilerliyor" dedi.

İlçe Kaymakamı Murat Özdemir ve Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak'ın ilçeyle ilgili genel bilgi vermesinin ardından toplantı muhtarların soru ve sorunlarını iletmesi ve cevapları almasıyla son buldu.

Toplantıda muhtarların ilçeye askeri birlik, sulama birliği sorunları, içme suyu problemleri, İkisu-Şiran yolunun biran önce bitirilmesi, tarımsal faaliyetlerle ilgili talepleri ön plana çıktı.

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Şiran’da muhtarlar toplantısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber