Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 07 Ekim 2016 - 11:53 Yorum: 0

Sırbistan Milli Günü EXPO 2016’da kutlandı

Sırbistan Milli Günü kutlamaları için Antalya'ya gelen Sırbistan Büyükelçisi Danilo Vucetic ve beraberindeki heyet, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri...

Sırbistan Milli Günü EXPO 2016’da kutlandı

Sırbistan'ın Milli Günü EXPO 2016 Antalya'da kutlandı.

Sırbistan Milli Günü kutlamaları için Antalya'ya gelen Sırbistan Büyükelçisi Danilo Vucetic ve beraberindeki heyet, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık ve Genel Komiser Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından VIP Binası'nda karşılandı. Karşılama töreninin ardından Büyükelçi Vucetic, EXPO ziyaretçi defterini imzaladı. Karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından heyet Sırbistan bahçesinde verilen kokteyle geçti.

Sırbistan Milli Günü kutlamaları kokteylin ardından küçük amfi tiyatroda devam etti. İki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Sırbistan Büyükelçisi Danilo Vucetic açılış konuşmasını yaptı. Türkiye Cumhuriyeti'ne Sırbistan'ı EXPO 2016'ya davet ettikleri için teşekkür eden Büyükelçi Vucetic, EXPO 2016 gibi etkinliklerin halkların, kültürlerin ve geleneklerin bir biriyle daha iyi tanışmasına ve iki halk ve devletler arasında ikili ilişkilerin daha da zenginleşmesine katkıda bulunduğuna vurgu yaptı.

Büyükelçi bahçenin anahtarını teslim etti

Sırbistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin uzun bir tarihe dayandığına dikkat çeken Büyükelçi Vucetic, "Bugüne kadar hep iyi olan ilişkilerimizi daha da ilerletmeliyiz, özelikle ekonomi alanında. Bazı konularda bakış açımız farklı olabilir, ama gerçek ortak ve dostların yaptığı gibi karşılıklı saygı çerçevesinde görüşerek ve anlaşarak bu farkları çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Büyükelçi Vucetic, EXPO sonunda Sırbistan bahçesini EXPO 2016 Antalya Ajansı'na teslim edeceklerini de belirterek, "Bu şekilde Sırbistan kalıcı olarak bu güzel şehirde ve Türkiye'de bulunacak. Gördüğünüz bahçemiz, iki ülkenin işbirliği ve yakınlık simgesi olarak kalacağından hiç şüphem yoktur" dedi.

Büyükelçi Vucetic, konuşmasının sonunda Sırbistan bahçesinin anahtarını EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök'e teslim etti.

Büyükelçi Kök mevkidaşına teşekkür etti

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ise Sırbistan Milli Günü'nü EXPO 2016'da kutlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Kök, "Sırbistan'ın EXPO 2016'ya katılımının derin ve köklü ilişkilerimizi daha da geliştireceğine inanıyorum. Büyükelçi Vucetic ve ekibine Sırbistan'ın EXPO'ya katılımı noktasında gösterdikleri gayretli çabalardan dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.

Sırbistan'ın EXPO 2016'ya katılımının geleneklerini ve kültürünü tanıtma açısından da iyi bir fırsat olduğunu belirten Büyükelçi Kök, Milli Gün kapsamında konser verecek olan Bilja Krstic ve orkestrasına teşekkür etti.

Büyükelçi Erdoğan Kök'ün konuşmasının ardından sahneye çıkan "Bilja Krstic ve Bistrik Orchestra" Balkan ezgileriyle dinleyenleri coşturdu. Bugüne kadar Çin ve Japonya hariç dünyanın her yerinde konser veren Sırp sanatçılar hareketli şarkılarıyla dinleyenleri coştururken, duygu yüklü şarkılarıyla da hüzünlendirdi.

EXPO 2016 Antalya'nın simgesi olan Turkcell EXPO Kulesi de Sırbistan Milli Günü sebebiyle Sırbistan bayrağının renklerine büründü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber