Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 19 Ekim 2014 - 18:33 Yorum: 0

Sırbistan'da camiye saldırı

Sırbistan ile Arnavutluk arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen futbol maçının ardından bölgedeki gerilim devam ediyor. Subotitsa'da Muhacir Camisi'ne saldırı düzenlendi.

Sırbistan'da camiye saldırı

Sırbistan ile Arnavutluk içinde oynanan ve çıkan vakalar sebebi ile tatil edilen futbol maçının arkasından bölgedeki gerilim devam ediyor.

Sırbistan'ın kuzeyindeki Voyvodina eyaletinde ikinci kocaman belde bulunan ve 8 binin üstünde Müslümanın yaşadığı Subotisa'da 2008 yılında, ilk kere 250 sene aradan sonra inşa edilen ilk cami bulunan Muhacir Camisi'ne saldırı düzenlendi.

Sırp Ortodoks, Katolik ve Müslümanların bir arada yaşadığı Subotitsa'nın tek camisine düzenlenen saldırı Sırbistan İslam Birliği (İZS) vasıtası ile kınandı.

Subotitsa İslam Birliği Konseyi Başkanı İbazer Uzeiri AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin giriş kapısına molotof kokteylin atıldığını, olayın dün gecenin ilerleyen saatlerinde meydana geldiğini söyledi.

Uzeiri, yangının Ortodoks ve Katolik komşuların sayesinde söndürüldüğünü, yangında cami kapısında maddi hassar oluştuğunu dile getirdi.

Subotitsa'da ilk kere böyle bir vakaya tanıklık ettiğini analatan Uzeiri, ''Yangını Müslüman olmayan komşularımız söndürdü. Şu anda burada vaziyet fazla fazla iyi değil. Böyle birşey aklımızdan geçmezdi, şaşkınız nedeniyse burası höşgörü örneği bir şehirdir'' diye konuştu.

Subotitsalı Müslümanların vakadan ötürü huzursuz olduğunu söz eden Uzeiri, yetkili kurumlardan vakaya karışanların bulunması ve cezalandırmasını beklediklerini söyledi.

Muhacir Camisi'nin imamı Selmo Drekoviç ise cami kapısında maddi hassarın oluştuğunu, fakat olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını bildirdi.

Sırbistan'ın kuzeyinde bulunan Subotitsa'da 250 sene aradadan sonra 2008. yılında ilk minareli cami inşa edilmişti. ''Muhacir Cami'' ismini taşıyan ve 16 m. uzunluğunda minaresi bulunan cami Sırbistan'in kuzeyinden geçen Budapeşte - Sofya yolundaki tek camidir. 

Muhabir: Medin Halilovic

ETİKETLER: Sırbistanda , camiye , saldırı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber