Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Güncel 11 Haziran 2015 - 15:28 Yorum: 0

Şire Pazarı, Malatya ve kayısıya yakışır bir görünüme kavuştu

Şire Pazarı, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeler sonucunda Malatya ve kayısıya yakışır bir görünüme kavuşturuldu.

Şire Pazarı, Malatya ve kayısıya yakışır bir görünüme kavuştu

MALATYA - Malatya’nın en önemli merkezlerinden olan ve özellikle şehir dışından gelen misafirlerin ilk uğrak yerlerinin başında gelen eski Şire Pazarı, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeler sonucunda Malatya ve kayısıya yakışır bir görünüme kavuşturuldu. 

Malatya’nın en önemli ticari mekanlarından biri olan ancak son yıllardaki görüntüsü ile eleştiri konusu olan eski Şire Pazarı, Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan sona yenilendi.  ilk önce temel ve kolon güçlendirmeleri yapılarak güvenli bir hale getirildi.

Büyükşehir Belediyesince hazırlanan proje doğrultusunda öncelikle temel ve kolon güçlendirmeleri yapılarak güvenli bir hale getirilen eski Şire Pazarı’nın taş kaplama ve ahşap giydirme işleri tamamlandıktan sonra meydan kısmında da önemli peyzaj düzenleme çalışmaları yapıldı. Meydanın zemini bazalt taş ile kaplanırken, meydan içerisine nostaljik bir çeşme, oturma grupları ve çiçek saksıları yerleştirildi. 

Şire Pazarındaki peyzaj düzenlemelerinin de büyük oranda tamamlanmasından sonra, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Enerji ve Aydınlatma Şube Müdürlüğü tarafından da aydınlatma çalışmaları da büyük ölçüde tamamlandı. 

Büyükşehir Belediyesi, 489 adet ledli armatür aydınlatma elamanları kullanarak, Şire Pazarını gündüz olduğu gibi akşam saatlerinde de güzel bir görünüme kavuşturmuş oldu. 

Ayrıca, Şire Pazarına bay ve bayan Mescid yapılarak bitme aşamasına getirildi. Mescidin önümüzdeki günlerde hizmete girmesi planlanıyor. 

Pazar esnafından Başkan Çakır’a teşekkür

Yapılan düzenleme çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Şire Pazarı esnafları ise görüşlerini şu şekilde dile getirdiler: 

Serdar Karataş: Malatya Büyükşehir Belediyesi belki biraz gecikti ama, kayısıya verilen önem Şire Pazarının şimdiki görüntüsü ile daha da göz önünde. Daha önce atıl bir vaziyette olan Şire Pazarı o görüntüsünden çıkıp daha tarihi, temiz, gündüz ve gece alışveriş yapılabilen bir mekan haline geldi. Esnaf ve belediye beraber yürüttü bu projeyi buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra Malatyalıların ve esnaf arkadaşların buraya gerekli temizliği göstereceğine inanıyorum. 

Şükrü Aslan: Şire Pazarımızı bu yapıya kavuşturansayın Ahmet Çakır Başkanımıza ve emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Gerçekten dünya kayısısının büyük payını biz karşılıyoruz ve burasının olması gereken hale geldiğine inanıyoruz. Emeği geçen bütün yöneticilerimize Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Mükemmel bir yer,nostaljik bir hava oluşturuldu burada. 

Nusret Aslan: Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a, yapmış oldukları desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Buradaki tadilatın bir kısmını esnafımız karşıladı, büyük bir kısmı da Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle akşamları kolonlara giydirilen bu ışıklar çok güzel bir hava kattı buraya.

Yakup Yıldırım: Şire Pazarımız çok güzel bir görüntüye kavuştu. Eski hali çok berbattı, buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a çok teşekkür ederiz. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber