Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Ocak 2017 - 17:09 Yorum: 0

Şirin, erişilebilirlik denetimlerinde ek süre kaldırıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, erişilebilirlik denetimlerinde ek sürenin kaldırıldığını gerekli düzenlemeleri yapmayanlara...

Şirin, erişilebilirlik denetimlerinde ek süre kaldırıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, erişilebilirlik denetimlerinde ek sürenin kaldırıldığını gerekli düzenlemeleri yapmayanlara hemen cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, yaptığı açıklamada Resmi Gazete "de yayımlanan değişikliklerle birlikte engellilere yönelik Erişilebilirlik izleme ve denetleme kurullarının yapacakları denetimlerde görülen erişilebilirlik eksikliklerinin giderilmesi için ek süre verilmeyeceğini söyledi. Şirin, "Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığının yurt genelinde İllerde Valilik ve Aile Sosyal politikalar İl Müdürlüklerinin bünyesinde kurulan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonunda 2014 yılından beri asil üyeler olarak görev yapmaktayız. Resmi Gazete "de yayımlanan değişikliklerle birlikte engellilere yönelik Erişilebilirlik izleme ve denetleme kurullarının yapacakları denetimlerde görülen erişilebilirlik eksikliklerinin giderilmesi için ek süre verilmeyecek. Bu yayınlanan yönetmelik değişikliği ile artık umuma açık hizmet veren tüm yapı ve açık alanlarla toplu taşıma araçlarında engellilere yönelik düzenleme bulunmazsa direkt işlem uygulanacak. Bir önceki yönetmeliğe göre eksikliklerin giderilmesi için ek süre veriliyordu. Ancak yönetmeliğe eklenen düzenlemeyle bu durum değişti. Artık engellilere yönelik düzenleme yapmayan kuruluşlar doğrudan cezalandırılacak" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber