Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Ağustos 2014 - 10:43 Yorum: 0

Şırnak Devlet Hastanesi'nde doktor eksikliği yüzünden ameliyat yapılamadığı iddiası

ŞIRNAK (AA) -  Şırnak Devlet Hastanesi'nde doktor eksikliği yüzünden ameliyat yapılamadığı iddia edildi.Şırnaklı  vatandaşlar, devlet  hastanesinde hastaların ameliyat olamadığını...

Şırnak Devlet Hastanesi'nde doktor eksikliği yüzünden ameliyat yapılamadığı iddiası

ŞIRNAK (AA) -  Şırnak Devlet Hastanesi'nde doktor eksikliği yüzünden ameliyat yapılamadığı iddia edildi.

Şırnaklı  vatandaşlar, devlet  hastanesinde hastaların ameliyat olamadığını bu nedenle başka illere sevk edildiğini öne sürdüler. Geçen hafta Beytüşebap’ta yaşanan trafik kazasının yaralısını Şırnak Devlet Hastanesine sevk ediliğini söyleyen Hazım Ataman, kazazede akrabasının burada ameliyat olmadığı için Batmana sevk edildiğini söyledi.

Şırnak’ta branş doktoru eksikliği olduğunu öne süren Babir Ayan da ‘’Şırnak’ta çok sayıda hormanal,diyabet hastaları var ve endokrinoloji doktoru Şırnak’ta 2 ay kalmıyor nedense ya tayini çıkıyor ya da geçici görevle geliyor.Türkiye’de önemli açıdan sağlık reformlarının yapıldığı söyleniyor ama Şırnak’ta bunun olmadığını görüyoruz’’diyerek tepkisini dile getirdi.

Şırnak Devlet Hastanesi Müdürü Sami Zeyrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşın iddialarında kısmen haklılık payının olduğunu fakat bazı noktalarda abartıldığını söyledi.

Zeyrek, ’’Vatandaşlarımız şikayetlerini dile getirmişlerdir fakat söylenildiği gibi bir aydır ameliyat yapılmaması diye bir şey söz konusu değildir.Sadece 4.gün ameliyathanenin bir bölümünde bir cihazımızda sorun yaşandı giderildi şuan herhangi bir sorun yok.Diğer şikayetler ise her hastanede olduğu gibi bizimde eksik doktorlarımız ve hastalara yetemediğimiz branşlarımız olabilir ama buda geçici bir süreçtir yakında Kadın Doğum Hastanemiz olduğunda bu şikayetlerin hepsi ortadan kalkacaktır" dedi.

 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber