Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 18:38 Yorum: 0

Şırnak OSB'de yatırımın artırılması çalışması

Vali Su: "OSB'yi yatırımcılar için cazip hale getirmemiz gerekiyor"

Şırnak OSB'de yatırımın artırılması çalışması

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Şırnak Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcılar için cazip hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Su, beraberinde Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vekili Abdulgaffar Ertuş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan ile 7 yıl önce kurulan ve çeşitli nedenlerle sadece bir fabrikanın üretim yaptığı Şırnak OSB'de incelemede bulundu.

Su, burada yaptığı konuşmada, OSB'ninr parsel durumunun belirlenmesi için teknik bir ön hazırlığa ihtiyaç bulunduğunu belirterek, "Burayı yatırımcılar için cazip hale getirmemiz gerekiyor. Buraya canlılık katmalıyız" dedi.

Daha sonra üretimde olan tek mermer fabrikasını ziyaret eden Su, işletmeci Hişyar Osal'dan tesis hakkında bilgi aldı.

Osal, 2008 yılında kurduğu fabrikada üretimine daha sonra ara vermek zorunda kaldığını ifade ederek, çözüm süreci sayesinde 2 yıl önce fabrikada yeniden üretime geçildiğini vurguladı.

Çözüm süreci ile daha önce güvenlik gerekçesiyle gidilmeyen dağlarda mermer çıkarılabilmesinin mümkün hale geleceğine işaret eden Osal, şöyle konuştu:

"Çözüm süreci, dağlarda hem taş çıkarmak hem de bölgede araştırma yapmakta avantaj sağlar. Böylece bölgeye yurt içi ve yurt dışından da yatırımcı gelir. Çözüm sürecinin bölgenin kalkınmasına etkisi büyük olur."

Osal, Irak'a ihracat yaptıklarını kaydederek, 8 kişinin çalıştığı fabrikada ileride 40 kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber