Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 18 Ağustos 2017 - 16:48 Yorum: 0

Şırnak Üniversitesine rektör ataması yapılacak

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Şırnak Üniversitesine rektör ataması yapılacağını belirterek, ilgilenenlerin bugünden itibaren 8 Eylül...

Şırnak Üniversitesine rektör ataması yapılacak

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), Şırnak Üniversitesine rektör ataması yapılacağını belirterek, ilgilenenlerin bugünden itibaren 8 Eylül 2017 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabileceğini bildirdi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, 18 Haziran 2008 tarihli ve 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası hükümlerine göre Şırnak Üniversitesine rektör ataması yapılacağı belirtilerek, "İlgilenenler 18 Ağustos 2017 tarihinden 8 Eylül 2017 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilirler" denildi.

Rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacak kişilerde şu şartlar aranacak:

"'Profesör" olarak en az üç yıl görev yapmış olması, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması."

Açıklamada, başvuru dilekçesi ile birlikte YÖK'ün web sayfasındaki duyuruda sunulan formata uygun olarak aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer alması gerektiği kaydedildi. Başvurular ise bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, "[email protected]" adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber