Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Şubat 2017 - 12:38 Yorum: 0

Şırnak Valisi Ali İhsan Su:

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, kentte terör olayları sırasında yıkılan belediye binasının bodrumunda 17 havan mermisi bulduklarını belirterek, vatandaşların...

Şırnak Valisi Ali İhsan Su:

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, kentte terör olayları sırasında yıkılan belediye binasının bodrumunda 17 havan mermisi bulduklarını belirterek, vatandaşların desteğiyle terörün belini kırdıklarını ve Şırnak'ı temizlediklerini kaydetti.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Sanat Sokağı esnafını ziyaret ederek, kentte yürüttükleri çalışmalara ilişkin açıklamalarda bundu. Kentte, güvenlik güçlerinin vatandaşların desteğiyle terör örgütü PKK'nın belini kırdıklarına dikkat çeken Vali Su, Şırnak'ı temizlediklerini ve yeniden imar ettiklerini vurguladı. Kentin su ve kanalizasyon şebekesini yeniden yaptıklarını anlatan Vali Su, "Vali yardımcımızı kayyum olarak atadık. Şimdi buranın su şebekesini sıfırdan yeniden yapıyoruz, 17 milyon artı KDV yatırımla. Kanalizasyon şebekesi de gitmiş. Her tarafa bomba döşemişler. Onu da sıfırdan yapıyoruz, 27 milyon artı KDV yatırımla. Burada şehir içine 105 kilometre sıcak asfalt yapacağız. Yaklaşık 105 milyon değerinde. Bunların hepsinin ihalesi yapıldı. Havaların durumuna göre başlayacağız. Burada ilk etapta 6 bin konut inşa edeceğiz. Şu anda ihalelerden bir tanesi yapıldı. İki gün önce Gazi Caddesi'nin konut ihalesi yapıldı. Diğerleri de yapılıyor. Hepsini bu sene içinde bitireceğiz ve vatandaşlarımıza evlerini vereceğiz. Küçük esnafa da bin 500 ile 3 bin lira doğrudan destek yaptık. Toplam 1 milyon 65 bin lira ödedik. Bütün bunlarla beraber bir yıl içinde modern bir Şırnak inşa edilmiş olacak" dedi.

"Belediye binasında havan mermisi bulduk"

Uludere yol ayrımında 83 dönümlük araziye çok büyük bir park yaptıklarını anlatan Vali Su, "Kadın Doğum Hastanesi ihalesi yapıldı, onu yapıyoruz. Yeni adliye binası yapıyoruz. Terminal binasını Şırnak'ın girişinde yeni yapıyoruz. Yeni belediye binası yapıyoruz. Belediye binası yıkıldı. Belediye binası bodrumunda 17 tane havan mermisi bulduk. Belediye binası içine bomba yerleştirmiş. Girdik, patladı bir polis arkadaşımız yaralandı. İşte bunların hepsini yeniden yapacağız. Şunu bilin Allah'ın izniyle bu sene sonuna geldiğimiz zaman muhteşem, tertemiz, modern bir kent olacak. Bunu hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

"Vatandaşlara 323 milyon lira ödedik"

Şırnaklı vatandaşlara şimdiye kadar 323 milyon lira ödediklerini kaydeden Vali Su, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, hükümetimiz diyor ki, ne gerekirse yapacağız. Şu anda da yapılıyor. İlimizde 2016 da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 153 milyon lira vatandaşlarımıza yardım yapıldı. Cizre, Silopi ve İdil'de daha önce başladık. Yaklaşık 146 milyon zarar ödemesi yaptık. 24 milyon eşya ödemesi yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. İnsanlarımızın refah seviyesini yükseltmek amacımız. İşsizliğe çözüm bulmak, eğitimini iyi yapmak, ekonomisini iyileştirmek, sosyal imkanlarını artırmak, bütün bunları yapmak için, Ankara'da öyle bir çalışıyorlar ki gece gündüz çalışıyorlar. Doğru dürüş uyku uyumuyorlar. Bizde onu aynı şekilde icra etmeye çalışıyoruz. Silopi'de konutların bir kısmı bitti. Şu anda da devam edenler de var. Cizre ve İdil'de devam ediyor. Burada da başlayıp bir yıl içinde bitiriyoruz. Hepimiz şahit olacağız ki bu yılın sonunda her şeyi ile dört dörtlük ve bütün sorunların çözülmüş olarak göreceğiz. Bunu hep beraber başaracağız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber