Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 06 Mart 2015 - 13:23 Yorum: 0

Şırnak'ta 8 ambulans hizmete girdi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valisi Ali ihsan Su, devlet ve hükümet olarak vatandaşın sağlılığı için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini söyledi.Vali Su, Sağlık Bakanlığınca Şırnak'a...

Şırnak'ta 8 ambulans hizmete girdi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valisi Ali ihsan Su, devlet ve hükümet olarak vatandaşın sağlılığı için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini söyledi.

Vali Su, Sağlık Bakanlığınca Şırnak'a tahsis edilen 1'i paletli 8 ambulans ve 1 ulusal medikal kurtarma ekibi aracının teslimi dolayısıyla valilik bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, insan hayatındaki en önemli şeyin sağlık olduğunu belirterek, "Sağlığınız varsa her şeyiniz var, sağlığınız yoksa hiçbir şeyin kıymeti olmaz. Bu bakımdan devletimiz ve hükümetimiz olarak bizler, vatandaşlarımızın sağlığı ve sıhhatli bir şekilde yaşamaları için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz" dedi.

Devletin sağlık alanında devrim niteliğinde hizmetler yaptığına dikkati çeken Vali Su, şunları kaydetti:

"İlimizde vatandaşımıza sağlık hizmetlerinin daha hızlı bir şekilde ulaşımını sağlamak, her hangi bir hastalık durumunda sağlık kuruluşlarına en seri şekilde ulaştırmak üzere mevcut ambulans filomuza 8 yeni ambulansı katmış oluyoruz. Bugün devletimiz, hükümetimizin sağlık alanında çok büyük devrimler gerçekleştirmiştir. Bundan 15 -20 sene önce kalp ameliyatı olacağım desen bir evini satıyordun. İnsanlar bugün en güzel hastanelerde, çok düşük bir meblağlarda ameliyat oluyor. İlaç fiyatları son derece ucuzladı. Hastanelerimiz modernleşti. Bugün bir hastamız köyde kalmış ise helikopter ambulanslarımız, uçak ambulanslarımız var. Vatandaşımız hastaneye gelemiyorsa, evinde bakım hizmeti sunuyoruz." 

İl Sağlık Müdür Burcu Hızal da, Sağlık Bakanlığının kente gönderdiği son araçlarla birlikte Şırnak'ta ambulans sayısının 42'ye, ulusal medikal kurtarma ekibi aracı sayısının da 2'ye yükseldiğini ifade etti. 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Özkan'ın duaları eşliğinde kurban kesildi. Ardından Vali Su ve protokol, araçlar için hazırlanan kurdeleyi kesti.

Törene, Şırnak Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutan Vekili Metin Düz, Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Hayyam Elçi, kurum müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber