Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 25 Temmuz 2014 - 12:08 Yorum: 0

Şırnak'ta çocuklara ücretsiz piyano eğitimi

Çeşitli üniversitelerden aldığı teklifi geri çevirip Ankara'dan memleketi Şırnak’a yerleşen piyanist Akiset Atan, çocuklara ücretsiz piyano eğitimi veriyor

Şırnak'ta çocuklara ücretsiz piyano eğitimi

ŞIRNAK (AA) - ŞABAN YILMAZ - Çeşitli üniversitelerden aldığı öğretim üyeliği tekliflerini reddedip memleketi Şırnak'a dönen piyanist Akiset Atan, çocuklara ücretsiz piyano eğitimi veriyor.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi mezunu olan Akiset Atan, Ankara'dan memleketi Şırnak'a dönüş yaptı. Gününün büyük bir kısmını Şırnak Kültür Merkezi’ndeki odasında, çocuklara ücretsiz piyano eğitimi vermekle geçiren Atan, bir yılda 5-18 yaş arası yaklaşık 100 çocuğa piyano öğretti.

Atan, AA muhabirine, 15 yıl piyano ile uğraştığını, sanatın insan hayatında vazgeçilmez bir öğe olduğunu söyledi.

"Savaşların bitmesini istiyorsak, sanatı yaygınlaştırmalıyız” diyen Atan, bunun kavgaları bitirmede en etkili yol olduğunu belirtti.

Şırnak’ın geçmişte ciddi manada sanatçı yetiştiren bir kent olduğunu vurgulayan Atan, şöyle konuştu:

"Burada sanatın her dalı işlenmiş. Bunun bilinciyle hareket ederek, birkaç üniversiteden aldığım öğretim üyeliği tekliflerini bırakarak Şırnak'a döndüm. Burada çocuklarla beraberim. Benim en büyük hedefim çocukların dağa çıkmamasıdır. Sokakta polise taş atacağına, gelip şarkı söylüyor, piyano öğreniyorlar. Bir öğrencim okulu bırakmıştı. Annesi onun dağa çıkmasını istemişti. Babası ise bu duruma karşı çıkarak buna engel oldu. Karısıyla boşandıktan sonra çocuğunu bana emanet etti. İşte böyle örnekler olduğu sürece Şırnak’ı asla bırakamayız. Bunu gönüllü olarak yapıyorum ve devam ettireceğim."

- "Gelen herkese eğitim veriyoruz"

Kentte 5 -18 yaş arası çocuklara piyano eğitimi verdiğini anlatan Atan, “Yaklaşık 100 çocuğa eğitim verdim. Derslerimiz çok eğlenceli geçiyor. Yasak olan hiçbir şey yok. Yeter ki biz çocukları sanata kazandıralım. Terörden ve kötülüklerden uzaklaştıralım. Kim gelirse gelsin kaydını yapıyoruz ve hemen piyano eğitimi vermeye başlıyoruz” diye konuştu.

Eğitim alan öğrencilerden Akide Ergin de piyano öğrenmeyi çok sevdiğini dile getirerek, "Şırnak’ta sanatla uğraşmak isteyen çok genç var. İleride ben de İdil Biret gibi ünlü bir piyanist olmak istiyorum” dedi.

8 yaşındaki Yusuf Cesur ise piyanoyu öğrendiği için çok mutlu olduğunu kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber