Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 20:58 Yorum: 0

Şırnak'ta Eğitim-Sen'den açıklama

ŞIRNAK (AA) - Eğitim-Sen Şırnak Şubesince, öğretmenlerin nöbet görevine ilişkin basın açıklaması düzenlendi.Cumhuriyet Meydanında toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şırnak...

Şırnak'ta Eğitim-Sen'den açıklama

ŞIRNAK (AA) - Eğitim-Sen Şırnak Şubesince, öğretmenlerin nöbet görevine ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Şırnak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zeki İrmez, öğretmenlere verilen nöbet görevinin fazla mesai kapsamında değerlendirilmediğini ve nöbetlerde uyulması gereken esasların okul idarecilerinin inisiyatifine bırakılarak öğretmenlerin mağdur edildiğini savundu.

İrmez, şöyle konuştu:

"Nöbet görevi nedeniyle eğitim emekçileri ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakılsa da söz konusu görevin eğitim ve öğretimin bir parçası olması ile öğretmenler tarafından yerine getirilmesi oldukça önemlidir. Nöbet görevi öğretmenliğin somut bir parçasıdır. Okullarda öğretmenlerin, öğrencisini sadece ders sürecinde değil, okulda geçirdiği süre zarfında ruhsal ve bedensel olarak izleyebilmesi, öğrencinin ayrımcı, şiddet içeren, ötekileştirici, baskıcı kimi davranışlarına karşı yol gösterici olabilmesi önemlidir. Nöbet görevi, her ne kadar ilgili yasalarda tanımlanmasa da çıkarılan yönetmeliklere eklenen birer madde ile yönetici ve öğretmene çok fazla sorumluluk yüklenmektedir." 

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

ETİKETLER: ŞIRNAK
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber