Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 27 Mart 2015 - 20:48 Yorum: 0

Şırnak'ta, "Genç Bilaller Ezan ve Kur’an-ı Kerim’i Okuma Yarışması"

ŞIRNAK (AA) - Şırnak’ta Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) tarafından "Genç Bilaller Ezan ve Kur’an-ı Kerim’i Okuma Yarışması" düzenlendi.Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen...

Şırnak'ta,  'Genç Bilaller Ezan ve Kur’an-ı Kerim’i Okuma Yarışması'

ŞIRNAK (AA) - Şırnak’ta Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) tarafından "Genç Bilaller Ezan ve Kur’an-ı Kerim’i Okuma Yarışması" düzenlendi.

Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya, İl Müftüsü Ahmet Özkan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Çiftçi Dengiz, İHL Müdürü Saffet Alkış, kurum müdürleri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Özkan, hürriyetin, vahdetin, kardeşliğin sembolü ve İslam’a çağrı olan, insanları felaha, kurtuluşa, birliğe ve beraberliğe çağıran ezanın ve Kur’an-ı Kerim'in güzel okunması gerektiğini söyledi.

Özkan, şöyle dedi:

"Böyle etkinliklerin, hayırlara, bereketlere, birliğe ilme yönelmeye Hz Peygamber’in ahlakına yönelmeye, Kur’an-ı daha fazla okumaya, anlamaya, manasını öğrenmeye, Kur’an-ı Kerim’i yaşamaya, okumaya, okutmaya, hayatımıza neşretmeye vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

Konuşmaların ardından öğrenciler, en güzel ezanı ve Kur’an-ı Kerim'i okumak için kıyasıya yarıştı.

İHL öğrencilerinin ilahileriyle renklendirdiği yarışmada, dereceye giren öğrenciler, çeyrek altınla ödüllendirildi.

Birinciye ödülü vermek için kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü Alagöz, Kur’an-ı Kerim'in, ezanın memleket ve milletten eksik olmaması temennisinde bulundu.

Yarışma birincisi Ferit Akdağ, ise “Yarışmaya girdiğim için çok mutlu ve heyecanlıyım. Birinci olmamda büyük emeği olan hocalarıma çok teşekkür  ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber