Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2014 - 19:38 Yorum: 0

Şırnak'ta HDP Merkez İlçe Örgütü 1. Olağan Kongresi

ŞIRNAK (AA) – Şırnak’ta HDP Merkez İlçe Örgütü 1. Olağan Kongresi yapıldı.Şırnak Belediyesi Konferans Salonundaki kongreye,  HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Şırnak Belediye Başkanı...

Şırnak'ta HDP Merkez İlçe Örgütü 1. Olağan Kongresi

ŞIRNAK (AA) – Şırnak’ta HDP Merkez İlçe Örgütü 1. Olağan Kongresi yapıldı.

Şırnak Belediyesi Konferans Salonundaki kongreye,  HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ve çok sayıda partili katıldı.

Divanın oluşturulmasının ardından konuşan Milletvekili Irmak, çözüm sürecine ilişkin, “ Zaman zaman tıkanıklıklar ve sıkıntılar yaşansa da ilerleyen bir süreç var. Biz bunu olumlu buluyoruz.  Hükümetin bu konudaki devam etme iradesi pozitiftir” dedi.

Çözüm sürecinde iradeli duruş sergilediklerini savunan Irmak, şöyle dedi:

“Süreci sıkıntıya sokan kimi gelişmeler oluyor ve bunlar günlük açıklamalara yansıyor olabilir. Ama genel hatlarıyla bakıldığında bir iradeli duruş sergilendiğini görmek mümkündür. Hükümetin de bu konuda aynı tavrı sergilemesi ve aynı ahenk içerisinde yürümesi gerekiyor. Görüşmeler ve heyetin genişlemesi konusunu olumlu buluyoruz. Ancak şunu belirtmek lazım, süreç başlayalı bir buçuk yılı geçti ancak şuana kadar yürüttüğümüz tartışmalar teknik tartışmalardır. Yani müzakere sürecinin başlayabilmesi için gerekli koşulların hazırlanmasına yönelik tartışmalardır. Hala olayın etrafında dönen bir tutum sergileniyor. Esasa ilişkin henüz biz bir şey tartışmadık.”

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Şırnak HDP Merkez İlçe Eş Başkanlıklarına, Naciye Baysal ve Agit Yiğit seçildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber