Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Temmuz 2014 - 16:33 Yorum: 0

Şırnak'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Vali İpek başkanlığında 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Şırnak'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Şırnak Valiliğindeki toplantıya, Vali Hasan İpek, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, vali yardımcıları,  bölge müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali İpek, önceki yıllarda kentte üç önemli sorun bulunduğunu, bunlardan ilkinin terör ve şiddet olaylarının geldiğini belirterek, çözüm süreciyle birlikte son aylarda sokak olaylarının bittiğini söyledi.

İpek, olayların bitmesinde katkısı bulunan esnafa belediye başkanlarına teşekkür ederek, "Çünkü gerçekten bu yaklaşımlar sonucu, Şırnak Valiliğinin ve emniyetin yaklaşımı ile genel konjonktür sebebiyle kepenk kapatmalar ve sokak olayları sona erdi. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Diğer sorunların aşma konusunda mesafe kaydedildiğini belirten Vali İpek, şöyle konuştu:

"İkincisi sorunumuz sınır kapıları ve sınırlarla ilgili problem ve üçüncüsü de kömür ile ilgili problemlerimizdi. Bu sorunlarla ilgili son bir yıl içerisinde önemli ilerlemeler kaydedildi. İnşallah Şırnak, Türkiye'de güven ve huzur konusunda ve demokratikleşme açısında örnek olacak. Allah'a şükür şu anda çevre ilerimize göre çok daha iyi durumdayız. Biz gerçekten bin yıllık kardeşliğin yeniden bu bölgede bu memlekete yeniden tesis edilmesi için buradayız ve burada çalışmaya da devam edeceğiz."

 İl Planlama Müdürü Mübarek Anık'ın ildeki kamu yatırımları hakkındaki kısa sunumunun ardından, ilgili müdürler, kurumları hakkında bilgi sundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber