Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Şırnak'ta "İslam'ın davet önderleri ve şehitler" konferansı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Doğu Batı Kardeşlik Kulübü tarafından "İslam’ın davet önderleri ve şehitler" konulu konferans düzenlendi.Şırnak Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi...

Şırnak'ta 'İslam'ın davet önderleri ve şehitler' konferansı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Doğu Batı Kardeşlik Kulübü tarafından "İslam’ın davet önderleri ve şehitler" konulu konferans düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılıç, TÜGVA Şırnak İl Başkanı Cumali Tahir Arpas, Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörlüğü üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansta konuşan bölgenin önde gelen alimlerinden Osman Teyfur, Allah'ın emir ve yasakları için mücadele edenler dışında, ölenlerin asla şehit sayılamayacağını söyledi.

Müslümanların liderinin Hz. Muhammed olduğunu dile getiren Teyfur, "Onun için bizim ilk önderlerimiz enbiyadır. daha sonra Kur’an'da zikredildiği gibi sıddıklar, şehitler ve salihlerdir" dedi.

Teyfur, katılımcılara Hasan El Benna, Şeyh Said ve Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatlarını ve eserlerini okumaları gerektiğini belirtti.

Doğu ve Batı Kulübü Başkanı Mücahit Ala da, İslam’ın davet önderleri olarak nitelendirdiği şehitler için "Şehitler yolumuzu aydınlatan birer kandil, İslami dava uğruna canlarını feda eden birer aziz önderdir. Dağların üzerine yüklenmekten çekindiği o ağır yükü omuzlarında izzetle taşıyan birer mücahit, İslam davası uğruna canlarını hiçe sayan korkusuz kahramanlar" diye konuştu.

Sinevizyon gösterisi ve Batman Rehber İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından, konferans dua ile son buldu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber