Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Nisan 2015 - 19:08 Yorum: 0

Şırnak'ta meyveciliği geliştirilmesi toplantısı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü aracılığıyla, Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA)  "2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı” kapsamında...

Şırnak'ta meyveciliği geliştirilmesi toplantısı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü aracılığıyla, Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA)  "2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı” kapsamında çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO) Konferans Salonundaki toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bekir Kılınç, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Kazım Zan, DİKA Genel Sekreter Vekili M.Emin Paça, DİKA Şırnak Koordinatörü Faik Buğday, ŞTSO Başkanı Osman Geliş, ilçe ziraat odaları başkanları ve çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kılınç,  Şırnak'ta  meyveciliğin geliştirilmesi için büyük bir potansiyelin mali kaynağın bulunduğunu söyledi.

Şırnak'ı meyvecilik alanında Türkiye'de ve dünyada iyi bir yere getirmek istediklerini anlatan Kılınç, "Şırnak'ta uygun alanlarımız ve teknik destek veren üniversitemiz var. Bundan dolayı ilimizde meyveciliğin üst seviyeye geldiğini görmek istiyoruz. Bu projenin ilimizde meyveciliğin gelişmesinde başlangıç olacağını düşünüyorum" dedi.

DİKA Genel Sekreter Vekili Paça da, meyvecilik alanında, mali destek programı açılması isteğinin Şırnak'tan geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"2010 yılından bu yana çeşitli mali destek programları yürütüyorduk. Şırnak'ta bölge içi gelişmişlik farkını gidermeye yönelik çalışmalar yapmamız gerektiği konusunda üyelerimizden talepler geliyordu. Bizde mali desteklerimizi bu yönde dönüştürme kararı aldık. DİKA olarak çiftçilerimize, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile gerçekleştirdiğimiz protokol aracılığı ile çiftçilerimize yüzde 75 oranında büyük bir destek verme imkanına kavuşmuş olduk. Şırnak'ta yaklaşık 250 dönüm modern meyve bahçesi tesis edilmiş olacak ve sonuçta bölgemiz insanına istihdamına katkı sağlamış olacak."

ŞTSO Başkanı Geliş ise, çiftçilerin sunulan yüzde 75'lik hibe desteğinden yararlanmaları gerektiğini dile getirdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber