Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 17:18 Yorum: 0

Şırnak'ta "Müslüman Gencin Vizyonu" konferansı

ŞIRNAK (AA) - Türk Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şırnak İl Temsilciliğince "Türk Gençliğinin Vizyonu"  konulu konferans düzenlendi.Bir telin konferans salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan...

Şırnak'ta 'Müslüman Gencin Vizyonu' konferansı

ŞIRNAK (AA) - Türk Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şırnak İl Temsilciliğince "Türk Gençliğinin Vizyonu"  konulu konferans düzenlendi.

Bir telin konferans salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Şırnak İl Koordinatörü Cumali Tahir Arpas, vakıf olarak amaçlarının, iyiliği emretme, kötülükten men etme şiarıyla hareket etmek olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Dal da, vakıf olarak bütün İslam coğrafyasının derdi ile dertlenmek gibi bir gayelerinin olduğunu belirtti.

Dal, "Bizim Filistin, Arakan gibi bir derdimiz var. Bu ümmet coğrafyası gibi en çok dertlenebileceğimiz bir derdimiz var. Amacımız ümmet coğrafyasına hizmet davasıdır. Şırnak’ta ulaşamadığımız genç kardeşimiz, kapısını çalmadığımız, zeytin dalı uzatmadığımız bir kardeşimiz kalmayacak. Gayemiz budur" dedi.

Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. İbrahim Baz ise, Şırnak nüfusunun  yaş ortalamasının 19 olduğunu, nüfusunun yarsının gençlerden oluştuğu bir ilde gençlerin başı boş bırakılmasını ve bunu kabullenmenin mümkün olmaması gerektiğini kaydetti.

Yrd.Doç.Dr. Baz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yarını yani geleceği hesaplayanlar, gençler üzerinden hesap yapmışlardır. Geleceğimizi olan gençlere, hazinelerimize sahip çıkalım. Müslüman bir gencin bilgisayarların çalışma sistemi gibi beyni de İslamca, Müslümanca ve Tevhit olmalı. Her şey Allah için ve Allah rızası istikametinde olmalıdır."

Konuşmaların ardından slayt gösterisi yapıldı.

Sanatçı Salih Gül’ün ezgileri sonrası konuklara ikramlarda bulunuldu.

Konferansa, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber