Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 21:03 Yorum: 0

Şırnak'ta "Şehri Nuh Satranç Turnuvası" ödül töreni

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğince düzenlenen "Şehri Nuh Satranç Turnuvası"nın ödül töreni yapıldı.Kültür...

Şırnak'ta 'Şehri Nuh Satranç Turnuvası' ödül töreni

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğince düzenlenen "Şehri Nuh Satranç Turnuvası"nın ödül töreni yapıldı.

Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda ortaokullar arasında düzenlenen ve 100 öğrencinin yarıştığı turnuvanın bitimi dolayısıyla düzenlenen ödül törenine, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Serkan Şeker, Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutan Vekili Metin Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Vali Su, ülkenin geleceği olan gençlerin ve çocukların iyi yetiştirilmeleri durumunda Türkiye'nin daha güvenli bir geleceğe doğru ilerleyeceğini söyledi.

Kurum müdürlerine gençlerin eğitimleriyle ilgili çalışmalar yapmaları doğrultusunda talimatta bulunduğunu ifade eden Vali Su, "Mutlaka her müdürlük kendi alanında gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik yapabilecekleri faaliyetleri icra etmelidirler. Eğer biz çocuklarımıza bu güzel alışkanlıkları huyları kazandırırsak, aynı zamanda çocuklarımızı da kötü alışkanlıklardan, yanlış işlerden uzaklaştırmış oluruz" dedi.

- "Öğrencilerimizi bu tür faaliyetlere katılmak için teşvik edelim"

Valilik olarak gençlere yönelik çalışmalara destek vereceklerini anlatan Vali Su, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı her alanda yetiştiriyoruz. Ama özellikle onların boş zamanlarını da sportif faaliyetlerle güzel etkinliklerle de doldurmamız gerekiyor. Emniyet  Müdürlüğümüzün yaptığı satranç turnuvasıyla çocuklarımızın hem zihinsel hem beyinsel anlamda gelişimlerine önemli katkılar sağlandı. Hem de onların boş zamanı çok güzel bir etkinlikle doldurulmuş oldu. Bu bakımdan bu tür faaliyetlere Valilik olarak destek vermeye devam edeceğiz. Önemli olan şudur. Buradan tüm gençlere, çocuklarımıza, ailelere, ilgili arkadaşlara sesleniyorum. Bu tür faaliyetlere katılımı artıralım. Öğrencilerimizi bu tür faaliyetlere katılmak için teşvik edelim. Ne kadar çok öğrencimizi, yavrumuzu, gencimizi bu faaliyetlere katabilirsek, sokabilirsek o kadar onları zararlı alışkanlıklardan kötülüklerden uzaklaştırmış oluruz."

Emniyet Müdürü Sel ise, turnuvayı düzenlemekteki amaçlarının öğrencilere güzel alışkanlıklar kazandırmanın yanı sıra, boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlamak, ufuklarını genişletmek, matematiksel zekalarını daha üst seviyelere çıkartmak olduğunu söyledi.

- "Turnuvalar ve gezi programları devam edecek"

Öğrencilere yönelik futbol, basketbol turnuvaları ve gezi programları düzenlemeyi düşündüklerini aktaran Sel, "Satranç bir oyun gibi olsa da insanların hayatlarını da düzenleyen bir oyundur. Burada yapacağınız hamleler belki ileriki yaşamımızda yapacağımız hamlelerde bize destek olacaktır. Sevgili öğrenciler, satrançtaki hamlelerin ileriki yaşamımızda hayat hamlesi olacağını unutmayalım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler laptop, tablet bilgisayar ve fotoğraf makinesi ile ödüllendirilirken, ayrıca turnuvaya katılan bütün öğrencilere kitap hediye edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber