Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 15:03 Yorum: 0

Şırnak'ta vergi rekortmenleri ödüllendirildi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Defterdarlığı, "Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında 2014 yılında vergi rekortmeni olan mükelleflere plaket verdi.Bir otelde düzenlenen ödül töreninde Şırnak Defterdarlığı...

Şırnak'ta vergi rekortmenleri ödüllendirildi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Defterdarlığı, "Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında 2014 yılında vergi rekortmeni olan mükelleflere plaket verdi.

Bir otelde düzenlenen ödül töreninde Şırnak Defterdarlığı tarafından, gerçek gelir oranlarında kurumlarda birinci Zekeriya Öztosun, ikinci Ahmet Yıldızgör, üçüncü İsmail Çağlı'ya plaket verildi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, etkinlikte yaptığı konuşmada, vergilendirilmiş kazanç kutsal olduğunu söyledi.

Toplanan vergilerin hizmet için geri döndüğünü belirten Vali Su şöyle konuştu:

"Vergiler ile okullar yaptırılıyor çocuklarımız okula gönderiyoruz. Hastane yapılıyor hastalarımız tedavi oluyor. Yol yapılıyor biz rahat rahat seyahat edebiliyoruz. Spor kompleksleri yapılıyor daha sağlıklı bir yaşama kavuşuyoruz. Verdiğimiz her vergi kendi geleceğimiz kendi sağlığımız kendi kalkınmamız acısından da önemli devlet vergiyi aslında kendi vatandaşına hizmet için vergi topluyor. Alınan vergiler bu ülkede yaşayan insanlara daha iyi hizmetler sunmak için toplanıyor."

Şırnak İl Defterdarı İbrahim Kulakoğlu ise vatandaşlara küçük yaşta vergi ödeme bilinci yaratmak için vergi haftası etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Vergi bilincinin geliştirilmesinin önemine değinen Kulakoğlu, "Küçük bir ilkokul öğrencisinin tasarrufu bilmesinde, devlet malına zarar verirken esasen kendi malına, kendi babasının parası ile yapılan sırasına, tahtasına, tebeşirine zarar verdiğini yurttaşlık bilgisinin  vergi ödeviyle bağlantılı olduğunu öğretilmesi ve inanması gerekiyor" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber