Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 04 Eylül 2016 - 17:43 Yorum: 0

Şırnak’ta ‘yatırım paketi’ mutluluğu

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi, Şırnaklıları heyecanlandırdı.

Şırnak’ta ‘yatırım paketi’ mutluluğu

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi, Şırnaklıları heyecanlandırdı.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Başkan Yardımcısı Gül Uçar, "Başbakanımızın 23 il için açıklamış olduğu paketi tabiki destekliyoruz. Şırnak için en doğru olanı ve makul olanı hayata geçirmesi konusunda çok umutlandık. Şırnak halkının her şeyden önce bir huzur ortamına ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum. Yapılacak olan bütün yatırımlara kadın girişimcilerin bu konuda desteklenmesini istiyoruz. Kadın girişimcilerimiz bu konuda çok sıkıntı yaşadı. Bölgede yapılacak kadın istihdamına yönelik çalışmaların özelikle Şırnak ve ilçelerinde yapılması toplumun daha hızlı gelişmesini sağlar. Türkiye'nin ve ilimizin kalkınması için kadının iş hayatında aktif hale gelmesini istiyoruz. Kadın istihdamına yönelik çeşitli paketler bekliyoruz. Şırnak'ta yapılacak her türlü projenin arkasında kadın girişimciler olarak olduğumuzu belirtiyoruz. Bölgeye sadece başbakanımızın açıklamalarına göre yapılacak yatırımlardan ziyade Türkiye'nin her yerinden iş adamların, sivil toplum kuruluşların bölgeye destek vermesini bekliyoruz" dedi.

Şırnaklı işadamı Yusuf Som ise, "Sanayi bölgelerinde ve OSB'lerde bir hareketlilik olacak. Ama bunun öncesi bölgenin huzur ve barış ortamına ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Huzur ve barışın olmadığı bir ortamda siz özel sektörü bir yere çekemezsiniz. Huzur olduğu zaman teşvikler bu kadar yeterli olmasa da sanayi çekebilirsiniz. Bu cazibe merkezlerinde özelikle 23 ili kapsayan fabrikaların kurulması sıfır faiz tabi ki sevindiricidir. İnşallah önce bir huzuru tesis etmek lazım. Bu konuda bölge halkının daha da önünü açacaktır. İller bazındaki teşviklerin desteklenmesi lazım. Sayın başbakanın bu konuda bir farklılık göstermesi lazımdı. 23 gibi bir yatırımla, yatırımcıları gene Şırnak'a çekemezsiniz. Şırnak'ı farklı kılacaksınız. Biten bir il, yerle bir olan bir il, biten bir esnaf, biten bir sermaye var. Bu bölgede yaşananlar terör olaylarıyla bağlantı kuruluyor. Bankalar bu yüzden yatırımlara sıcak bakmıyorlar. İnsanlarımızın yatırımdan çok Allah korusun nerde bir patlama olacak huzursuzluğunu yaşıyor. Bölgemizde huzur ve barışı sağladıktan sonra hem bölge ve ülke için çok güzel yatırımların olacağına inanıyorum. Kendi insanımızı tüketen bir toplum değil, üreten bir topluma çevirdiğimiz zaman topluma faydası olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber