Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 04 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Şırnak'taki sığınmacılara Almanya'dan yardım

ŞIRNAK (AA) - Alman yardım kuruluşu Welt Hunger Hilfe, Irak ve Suriye'den kaçarak Silopi ilçesine gelen Iraklı ve Suriyeli sığınmacılara yardım malzemesi gönderdi.Gaziantep Türk Kızılayı...

Şırnak'taki sığınmacılara Almanya'dan yardım

ŞIRNAK (AA) - Alman yardım kuruluşu Welt Hunger Hilfe, Irak ve Suriye'den kaçarak Silopi ilçesine gelen Iraklı ve Suriyeli sığınmacılara yardım malzemesi gönderdi.

Gaziantep Türk Kızılayı koordinasyonu ile ilçeye gönderilen 100 torba kışlık giysi ve 400 yatak önceden tespit edilen 100 aileye dağıtıldı.

Türk Kızılayı Silopi Şube Başkanı Kemal Türkan, yaptığı açıklamada, gönderilen yardımları sığınmacılara ulaştırdıklarını söyledi.

Daha önce ihtiyaç sahibi olan aileleri ev ziyaretlerinde tespit ettiklerini ifade eden Türkan, gönderilen giysi ve yatakları bu ailelere teslim ettiklerini belirtti.

78 yaşındaki Ezidi Reşo Heme Kani, Türk Kızılayı'nın hem Şengal'de hem de sığındıkları Silopi'de yardımlarını esirgemediğini ifade etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber