Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 04 Ağustos 2015 - 11:28 Yorum: 0

Şırnak'tan kötü haber: 3 Şehit

Şırnak'ta el yapımı mayının patlaması sonucu 3 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Şırnak'tan kötü haber: 3 Şehit

Şırnak'ta el yapımı mayının patlaması sonucu 3 güvenlik görevlisi şehit oldu.

ŞIRNAK merkeze bağlı Milli Jandarma Karakolu'na bağlı askerler ile köy korucuları, sabah yol kontrolü yaptıkları sırada, yola önceden teröristlerce döşenen mayının patlatılması sonucu  şehit olanların sayısı 3'e yükseldi. 

Şırnak ile Balveren Beldesi arasındaki yolda, askerlerin yol kontrolü yaptığı sırada patlama meydana geldi. Şırnak'a 7 kilometre mesafede bulunan Balveren Beldesi ile kent merkezi arasında, araçların geçtiği karayolunda her gün yapılan standart yol kontrollerini gerçekleştiren asker ve köy korucularının geçtiği sırada, saat 08.00 sıralarında önceden PKK'lılarca yola döşenen el yapımı mayın, uzaktan kumanda ile patlatıldı. 

Patlama ile birlikte olay yerine çok sayıda güvenlik görevlisi sevkedilirken, 2 şehit cenazesi Şırnak Asker Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralı asker ile köy korucusu da ambulanslarla aynı hastaneye kaldırılmıştı. Ancak yaralılardan birinin de şehit olduğu haberi geldi.

Patlama sonrası bölgede operasyon başlatılırken, patlama bölgesine gitmek isteyen gazetecilere şimdilik izin verilmiyor.

YARALI ASKER DE ŞEHİT OLDU

Şırnak ile Balveren Beldesi arasında meydana gelen patlama sonrasında yaşanan çatışmada şehit sayısı 3'e çıktı. Bir uzman çavuş, bir asker ile bir köy korucusu şehit oldu. Yaralı askerin tedavisi devam ediyor.

ÖNCE MAYIN PATLADI, SONRA DA ROKET VE KANASLARLA ATEŞ ETTİLER

Bir asker ile bir köy korucusunun şehit olduğu, bir asker ile bir köy korucusunun da yaralandığ olayla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Besta ile Cudi Dağı arasında kalan Balveren Beldesi ile Şırnak arasındaki yolda mayın ve patlayıcı madde kontrolü yapan asker ve köy korucularının geçişi sırasında, Araköy Mevkii'nde saat 08.00'da önce yola döşenen el yapımı mayın patlatıldı, ardından roketatar ve suikastlerde kullanılan uzun menzilli kanas ve uzun namlulu silahlarla askerlere ateş açıldı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığı belirlendi. Patlama ve sonrasındaki çatışmada bir asker ile bir köy korucusunun şehit olduğu, bir asker ile bir köy korucusunun da yaralandığı belirtildi.

ATAKLAR DA İLK KEZ BÖLGEDE

Çatışma sonrası dağlık alana kaçtıkları tespit edilen PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı. Karadan zırhlı araç ve eğitimli askerler, kaçan PKK'lıların izini sürerken, Türk yapımı saldırı helikopterleri Ataklar da ilk kez bölgede operasyona katıldı. Cudi Dağı ve Besta Bölgesi'nin kesiştiği noktadaki dağlık alan, havadan ve karadan didik didik aranıyor. PKK'lıların kaçış güzergahındaki derin vadiler ve ormanlık alanlar abluka altına alındı.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber