Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 17:13 Yorum: 0

Şirvan'da "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verilecek

Şirvan Kaymakamlığı ve KOSGEB Siirt Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde 30 girişimciye "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verilecek

Şirvan'da 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' verilecek

SİİRT (AA) - Şirvan Kaymakamlığı ve KOSGEB Siirt Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imzalandı.

Şirvan Kaymakamı Mehmet Öztürk ve KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç'ın katılımıyla, kaymakamlıkta imzalanan protokol çerçevesinde 30 girişimciye eğitim verileceği bildirildi.

Eğitime başvurmak isteyen girişimcilerin Kültür merkezine müracaat etmeleri gerektiğini belirten Kaymakam Öztürk, "Kaymakamlık olarak ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile ilk kez Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Bu eğitim sonucunda devlet desteği ile yeni işletmelerin kurulabileceğini, kurulacak işletmelerin ilçedeki istihdam sorununa katkı sağlayacağını umut ediyoruz" dedi.

Erkılıç ise, KOSGEB'in tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde işbirliği yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Şirvan'da iş sahibi olmak isteyen, kendi işini kurup, kendi işinin patronu olmak isteyenlerin bu eğitime katılmalarını istiyoruz. Bu eğitimi alıp yeni işletme kuranların, KOSGEB'ten 30 bin lira geri ödemesiz hibe ve 70 bin lira geri ödemeli faizsiz kredi desteğinden faydalanabilecek."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber