Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Aralık 2017 - 13:24 Yorum: 0

Şişli’de ABD’nin Kudüs kararı protesto edildi

Harbiye'de toplanan "Kudüs Platformu" üyeleri, ABD'de Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanınmasını protesto etti.

Şişli’de ABD’nin Kudüs kararı protesto edildi

Harbiye'de toplanan "Kudüs Platformu" üyeleri, ABD'de Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanınmasını protesto etti. "Kudüs Müslümanların Kırmızı Çizgisidir" pankartı açan grup basın açıklamasının ardından dağıldı. Açıklamanın İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne yakın bir noktada yapılması dolayısıyla çevredeki güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Şişli Harbiye'de toplanan "Kudüs Platformu" üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etti. Üzerinde Arap ülkelerinin isimlerinin ve bayraklarının olduğu dövizler taşıyan grup yüzlerine de üzerinde Mescid-i Aksa resmi olan maske taktı. "Kudüs Müslümanların Kırmızı Çizgisidir" pankartı açarak basın açıklaması yapan grup, dünya ülkelerinin İsrail'e ambargo ve boykot uygulamaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Grup adına konuşan Avukat Cihat Gökdemir, "Dünya ülkeleri İsrail'e ambargo ve boykot uygulamaya devam etmelidir. Bu aynı zamanda uluslararası hukukunda onları teşvik ettiği bir yöntemdir. İsrail'in işlemiş olduğu tüm suçlarla ilgili İslam işbirliğinin desteğiyle kurulacak bir uluslararası mahkemede tüm İsrailliler, suçlular yargılanmalıdır" şeklinde konuştu.

Gökdemir konuşmasına şöyle devam etti: "Filistin devletine yardım ve destek için özel tedbir ve destek kararları alınmalıdır. Dünyanın çok büyük bir kısmı Birleşmiş Milletlerin veto sistemli adaletsiz yapısı karşısında bir çözüm arayışındadır. Zira Birleşmiş Milletlerde beş daimi üyenin veto sistemi sebebiyle özellikle Filistin konusunda bir karar alınamamakta alınsa da uygulanamamaktadır. Kudüs dahil İsrail tarafından işgal edilmiş tüm topraklar Filistin halkınındır. Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu ilan edilmeli ve İsrail'in işgal edildiği toprakları derhal terk etmesi çağrısı yapılmalıdır. Filistin ülkelerinde var olan İslam ülkelerinin diplomatik elçilikleri de Kudüs'te Filistin'in başkenti olarak ilan edilerek oraya taşınmalıdır" dedi.

Öte yandan, açıklamanın İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ne yakın bir noktada yapılması dolayısıyla çevredeki güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber