Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Sistit hastalığına dikkat

SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi üroloji uzmanı Dr. Eyüp Coşar, mesane iltihabının (sistit) enfeksiyondan kaynaklandığını ve genellikle üreme çağındaki kadınlarda görüldüğünü...

Sistit hastalığına dikkat

SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi üroloji uzmanı Dr. Eyüp Coşar, mesane iltihabının (sistit) enfeksiyondan kaynaklandığını ve genellikle üreme çağındaki kadınlarda görüldüğünü belirtti.

Coşar, yaptığı yazılı açıklamada, sistitin, çok sık idrara çıkma, acil idrar yapma isteği, idrar yaparken yanma, geceleri sık sık idrara kalkma gibi belirtilerle kendini hissettirdiğini ifade etti.

Hastalığın teşhisinde idrar, kan tahlili, ultrasonografi ve röntgen filminin yeterli olabileceğini belirten Coşar, kronik rahatsızlıklarda damardan ilaç verilerek röntgen çekimi ve sistoskopik tetkikler yapılabileceğini kaydetti.

Çoşar, kadınların büyük bir kısmının en az bir kez sistite yakalandığını belirterek, "Buna sebep olarak da kadınların idrar kanalının erkeklere oranla oldukça kısa olmasıdır. Bu duruma ek olarak menopoza girmiş, antidepresan kullanan, yatalak, normalin dışında mesane kontrolü olan ve gebelik kabızlığı yaşayan kadınların sistite yakalanma oranı daha yüksek" ifadesini kullandı.

Sistitten korunmanın en iyi yolunun günde en az 8 bardak su içmek, tuvalet ihtiyacını geciktirmemek ve idrar kesesini tam anlamıyla boşaltmak olduğuna dikkati çeken Coşar, sistitin genellikle antibiyotikle tedavi edildiğini aktararak, "İlaç tedavisine ek olarak antikolinerjikler, sıcak oturma banyoları, üriner aneljezikler uygulanabilir" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber