Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 19 Aralık 2014 - 09:19 Yorum: 0

Sıtmapınarı'na 3 Boyutlu Kaldırım

Sıtmapınarında Kurulan Çadırın Sebebi Belli Oldu.

Sıtmapınarı'na 3 Boyutlu Kaldırım

Son Birkaç Gündür Sıtmapınarı'ndan geçenler Görmüştür, Kurulan Çadır İçin Kimi Taziye Kimi Çeşme Dedi Ama Son İddialara Göre Yeşilyurt Belediyesi  Son Zamanların Modası, Sokak Sanatı Olan 3 Boyutlu Kaldırım İçin Kolları Sıvamış..

.Bir Çok Örneği Olan Bu Çalışmalardan Hangisi Yapılacak? Buda Şimdiden Merak Konusu

Peki Bu Sokak sanatı nedir?

Sokak sanatı nedir sorusuna kısaca cevap vermek gerekirse, sokak sanatı sokakta ya da diğer halka açık yerlerde yapılan sanattır. Genelde sokakta ya da bir bina duvarında yapılan bir resim ile gerçekleştirilir ancak resimle sınırlı da değildir. Aşağıda internette çok orjinal bir sokak sanatı resim örneği var. Öyle bir sokak sanatı ki, gündüz oldukça güzel, gece yapılan ışıklandırma ile daha bi güzel.
la-rambla-caddesi.jpg
Bununla birlikte kimi tanımlar bu sanatı sadece yukarıdaki tanımla sınırlamıyor. ÖrneğinCNNTürk‘ün bir haberinde verdiği tanımda birden çok sokak sanatı formundan bahsediyor ve bunları genellikle sokakta yapılan sanatlar olan juggling, poi, graffiti, yer ve hava akrobasisi, pantomim, tiyatro, illüzyon vb. sanatlar olarak tanımlıyor. Bu habere göre sokak sanatları büyük ölçüde İspanya ve Fransa’da popüler. Bu ülkelerde turistik mekanları mesken tutmuş pantomim sanatçıları ve canlı heykeller turistlerin büyük ilgisini çekerken ve esnafında desteğini alıyor. Sadece buralardaki canlı heykeller için bile bu ülkelere gezmeye giden birçok turist olduğu biliniyor. Bu çerçevede İspanya Barcelona’daki La Rambla caddesi en güzel örneklerden olsa gerek.

Bazı sokak sanatçıları kendi tuvallerini sokak veya onun kaldırımları olarak belirliyor. İşte kaldırım sanatı da denilen ve harikalar yaratılan perspektifin bile kafasını karıştıran, geniş bir sokağa ya da kaldırıma yapılan görseller bunun sonucunda ortaya çıkıyor. Sanatta belli dönemlerde Neoklasizm, Realizm, Empresyonizm, Kübizm, Fütürizm, Dadaizm, Sürrealizm, Pop Art gibi daha birçok sanat akımları ortaya çıkmıştır. Günümüze en yakın kavramlar olarak Modern Sanat ve Kavramsal Sanat’ı da unutmamak gerekir. Bütün sanat akımları, ortaya çıktığından itibaren toplumun günlük yaşamında, kültür yaşamında önemli değişiklikler yaratmıştır.Bu dönemde ise hala resim sanatı adına yeni akımlar çıkabileceğine inanılması oldukça zor geliyor insana. Resim sanatının fotoğraf ve sinema sonrası tamamen öldüğünü düşünenlerde oldukça çoktu ama her alanda olduğu gibi bu alanda da dahiler herşeyi kökünden değiştirebiliyor. Tuval olarak sokak kullanılıyor ama bu sefer biraz daha farklı. Yapılan çalışmalara bakıldığında 3 boyutlu mükemmel illüzyonlar beliriveriyor. 

3d_kaldirim_resmi_yer_alti_akarsu.jpg

Çok güzel olmasa da bazıları gerçeklik derecesine ulaşıp hakikaten gözlerimizi yanıltabilmektedir.

(kaynak:photoshopmagazin)

 

 

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber