Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 24 Ekim 2017 - 11:13 Yorum: 0

SİÜ’de Türkçe Öğrenim Merkezine yoğun ilgi

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Türkçe Öğrenim Merkezine 9 ülkeden gelen 40 öğrenci, burada Türkçe öğreniyor.

SİÜ’de Türkçe Öğrenim Merkezine yoğun ilgi

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Türkçe Öğrenim Merkezine 9 ülkeden gelen 40 öğrenci, burada Türkçe öğreniyor. Yrd. Doç. Dr Yılmaz Akdemir, öğrenci sayısının artacağını düşündüklerini belirterek, öğrencilere hem Türkçe öğrettiklerini hem de Siirt'in kültürünü tanıttıklarını ifade etti.

SİÜ bünyesinde faaliyetlerine başlayan Türkçe Öğrenim Merkezine yabancı öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Merkezde, Filistin, Pakistan, Suriye, Yemen, Mısır, Türkmenistan, Özbekistan, Irak ve Azerbaycan'dan gelen 40 öğrenci Türkçe öğreniyor. Merkezde görevli Yrd. Doç. Dr Yılmaz Akdemir, "SİÜ'de 9 farklı ülkeden 40 yabancı uyruklu öğrenci kaydı aldık. Bunun daha da artacağını düşünüyoruz. Öğrencilerimize hem Türkçe öğretiyoruz hem de Siirt Kültürünü tanıtıyoruz. Bilimsel aktivitelerin yanında sosyal aktivitelere de ağırlık vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin bir yıl içerisinde Türkçe öğrenip, Türkiye'deki yaşantılarına devam etmelerini sağlamayı düşünüyoruz" dedi.

Suriyeli öğrenci Felek Maksutzade, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini belirterek, "Suriye'de hemşirelik bölümünü okuyordum. SİÜ'ye gelerek Türkçeyi öğrendim. Öğretmenlerimden çok memnunum. Siirt'i çok sevdim" diye konuştu.

Okutman Zafer Nedim Yolcu ise, "Türkçe Öğretim Merkezinde yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe dersi verilmektedir. Öğrenci sayılarımızın her geçen gün arttığını görüyoruz" ifadelerinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber