Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 18 Ağustos 2022 - 14:33 Yorum: 0

Sivas bal üretiminde zirvede

Koloni sayısı ve bal üretimi bakımından Türkiye genelinde üçüncü, çiçek balı üretiminde ise birinci olan Sivas'ta bal hasadı devam ediyor.

Sivas bal üretiminde zirvede

Koloni sayısı ve bal üretimi bakımından Türkiye genelinde üçüncü, çiçek balı üretiminde ise birinci olan Sivas'ta bal hasadı devam ediyor.

Bal üretiminde Türkiye'de ilk sıralarda yer alan Sivas, organik bal ve arı ürünleri ile de söz sahibi olma yönünde iddiasını sürdürüyor. Koloni sayısı ve bal üretimi bakımından Türkiye genelinde üçüncü, arıcılık işletme sayısı bakımından Türkiye'de ikinci olan Sivas'ın zengin nektar kaynaklarına sahip olması arıcıların yüzünü güldürüyor. 300 bine yakın arılı kovan ile kovan sayısı bakımından da Türkiye'de 7'nci sırada bulunan Sivas'ta 3 bin 500 üretici, toplam 7 bin kilogram bal üretimi bekliyor. Merkeze bağlı Gümüşdere köyünü ziyaret eden Vali Yılmaz Şimşek, bal hasadı yaptı. Arıcı kıyafeti giyerek hasadı gerçekleştiren Vali Şimşek, arıcılara bol ve hayırlı hasatlar dileğinde bulundu.

"Sivas, çiçek balının başkenti"

Bal üretiminde Sivas'ın çok iyi bir noktada olduğunu ifade eden Vali Şimşek, "Gümüşdere köyümüzde üreticilerimizle birlikteyiz. Onlarla beraber hasat yaptık. İnşallah hayırlı ve bereketli olur. Üreticilerimiz emeğinin karşılığını alır. Sivas'ımız bal üretimi bakımından çok iyi bir durumda. Biz Sivas'ımıza çiçek balının başkenti diyoruz. Arıcılık işletmesi bakımından Türkiye 2'ncisi, bal üretimi bakımından Türkiye 3'üncüsü, çiçek balı üretimi bakımından da Sivas, Türkiye birincisi. Bizler de bu üretimin artmasını istiyoruz. Daha çok bal üreticimiz olsun istiyoruz. Şu anda yaklaşık 3 bin 500 üreticimiz var. İnşallah bu yıl iyi bir sezon ve yaklaşık 7 bin ton bal üretimi bekliyoruz" dedi.

"Gerek faunası, gerekse bitki florası bakımından çok elverişli"

Bal üretiminin artması için projelerle üreticilerin desteklendiğini belirten Vali Şimşek, "Gerçekten Sivas bal üretimine çok elverişli bir coğrafya. Gerek faunası gerekse bitki florası bakımından çok elverişli. Biz de bu potansiyeli kullanmak istiyoruz ve üreticilerimizi de bu yönde teşvik ediyoruz. Bu anlamda başlattığımız bir projemiz var. Tozanlı Vadisi Organik Bal Üretim Projesi. Bu anlamda da yaklaşık 6 bin kovan vatandaşlarımıza dağıttık. Yaklaşık 6 bin kilogram da petek dağıttık. İnşallah bu çaba ve çalışmalarımızla ilimizdeki bal üretimi daha da artacak ve ilimiz bal üretimi noktasında marka bir il haline gelecek. Ben tekrar üreticilerimize hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum. Sezonumuz hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber