Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 18 Ekim 2016 - 15:04 Yorum: 0

Sivas Belediyespor’dan, Bucaspor’a Fair-Play tepkisi

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Sivas Belediyespor Başkanı Turhan Tunahan, hafta sonu oynanan Bucaspor maçında Erkan'ın attığı beraberlik golünde futbolcuların...

Sivas Belediyespor’dan, Bucaspor’a Fair-Play tepkisi

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Sivas Belediyespor Başkanı Turhan Tunahan, hafta sonu oynanan Bucaspor maçında Erkan'ın attığı beraberlik golünde futbolcuların Fair-Play'e aykırı davranmalarına tepki göstererek, "Bucaspor özür dilemelidir" dedi.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Sivas Belediyespor ligin 7. haftasında İzmir'de oynadığı Bucaspor maçında sahadan 1-1'lik sonuçla ayrıldı. Maçın 45. dakikasında yaşanan olayda Bucaspor atağında Erkan Taşkıran'ın şutu Hakem Gürel Uzuner'in göğsüne çarptı. Hakem bir süre sendeleyerek maça devam edince Sivas Belediyesporun kaptanı Ozan Kılıçoğlu topu taca attı. Ancak hakem Gürel Uzuner, ciddi bir problem yaşamadığını söyleyince müsabaka devam etti. Taç atışını Emre Özkan ile kullanan Bucaspor, Abdullah'ın ortasında Erkan'la golü buldu. Sivas Belediyesporlu futbolcular ise gol sonrası Bucasporlular'ın topu fair-play gereği kendilerine vermesi gerektiğini ileri sürerek rakiplerine sert tepki gösterdi.

Yaşanan olayın ardından Sivas Belediyespor Başkanı Turhan Tunahan, Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu, takım kaptanı Ozan Kılıçoğlu yöneticiler ile birlikte bugün Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Başkan Turhan Tunahan Sivas Belediyespor'un etik olmayan ve spor ahlakına uygun olmayan hiçbir olayın içinde olmadığını belirterek, "Centilmenlik ve sportmenlik dahilinde sporcu arkadaşlarımızın hareket etmesini isteyen bir kulübüz. Buca maçında yaşanan bir olay var. Rakibin vurduğu topun hakemin kasığına denk gelmesi hakemin orada kıvranması ve hocamızın talimatıyla kaptanımız topu taca attı. Devamında herkesin beklentisi topun tekrar bize atılması oyunun öyle başlaması gerekiyordu. Ama bu centilmenliği, bu cesareti ve yürekliliği Bucaspor gösterememiştir. Bizim önemsediğimiz konu sporun içinde hep genç çocuklar var. Bucaspor'a bakıyoruz hep Süper Lig menşeli tecrübeli arkadaşlar var. Gençlere bir şeyler öğretmek için bunu yapıyorsak sahada uygularken saha içerisindeki gençlerin belki o anda o ambiyansın içerisinde o hassasiyeti gösterememesi normal olabilir ama kenardaki teknik yönetim olsun, yöneticiler olsun bu hassasiyeti gösterebilmelidirler." dedi.

"Bucaspor özür dilemeli"

Bucaspor'un Süper Lig tecrübesi yaşamış bir kulüp olduğunu söyleyen Tunahan, "Bucaspor'un başkanını tanıyamadım. Gittiğimizde orada muhatap bulamadık, yöneticiler var. İlk yarının sonunda gol oluyor en azından onun talimatını verip "bir gol de siz yiyin böyle olmaz" diyemiyorsun. Biz bunu da beklemiyoruz ama bir özür borçlular" diye konuştu

Teknik Direktör Mustafa Çapanoğlu ise antrenörlük hayatında üçüncü defa böyle bir olay yaşadığını ifade ederek,"Hakeme top geldiğinde hakem yerde kıvranırken kaptanla aynı şeyi düşündük. Ben yandan "atın" dediğimde top Abrurrahman'a geliyordu "bırak" dedim. Sonra kaptan ayağının dışıyla topu dışarı attı. O sırada hepimiz bize atmasını beklerken Erkan'a attılar o da gitti golü attı. Biz saygılı bir duruş sergiledik ama karşıdan da aynı saygıyı bekliyorduk, göremedik. İnanılmaz yanlış yaptılar" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber