Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 16:48 Yorum: 0

Sivas demiryolu yatırımlarıyla büyüyecek

Sivas'a yeni kurulan Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmak isteyen işadamları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım'ı ziyaret...

Sivas demiryolu yatırımlarıyla büyüyecek

Sivas'a yeni kurulan Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmak isteyen işadamları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım'ı ziyaret etti.

Demiryolu şehri Sivas'ı ayağa kaldıracak olan Demirağ Organize Sanayi Bölgesine yerli ve yabancı işadamlarının ilgisi artıyor. Erciyas Holding Genel Müdürü Teoman Doğan ve RC Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Öztüre, Tüdemsaş Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yıldırım,"2. Organize Sanayi Bölgemizde çalışmalarımız başladı. Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgemiz, Sivas'ın geleceği için çok önemli. Bu alanda yer tahsisi yapmaya başladık. Şuana kadar yerli yabancı 5 firma 100'er dönümden 500 dönüm talep etti. Sivas'a yatırım yapmak isteyen yatırımcılarla birlikte Sivas'ı bir demiryolu şehri, demiryolu üssü yapmak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Her fabrikanın içerisinden vagonların geçeceği Demirağ OSB'de bu firma için 100 dönüm arsa tahsis edildi. Firma Türkiye'deki demiryolu sektörünün en büyük çelik dövme fabrikasını Sivas'ta açacak. Önümüzdeki yıl inşaatına başlanacak olan tesis Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun en büyük dövme fabrikası olacak. Sivas'tan ihracat yapmayı hedefleyen firma, demiryolu sektörünü büyük canlılık kazandıracak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber