Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mayıs 2016 - 10:23 Yorum: 0

Sivas Fen Lisesi Bilim Fuarı Açtı

Sivas Fen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK Eğitimde İş Birliği Protokolü kapsamında bilim fuarı düzenledi.

Sivas Fen Lisesi Bilim Fuarı Açtı

Sivas Fen Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK Eğitimde İş Birliği Protokolü kapsamında bilim fuarı düzenledi.

Okul salonunda düzenlenen 4'üncü Bilim Fuarı'nın açılış programına Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Okul Müdürü Birol Elmacıoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda Okul Müdürü Birol Elmacıoğlu fuar hakkında bilgi verdi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise TÜBİTAK'ın verdiği teşviklerle okullarda gerçekleştirilen organizasyonların bilim ve teknoloji alanında öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine katkı sağladığını söyledi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise öğrencilerin başarılı olmak için önce kendilerine güvenmeleri sonra ise çalışmaları gerektiğini belirterek, "Fen liseleri, çalışma alışkanlığı olan, yetenekli çocuklarımızın bir araya geldiği okullarımız. Bu okullardan mezun olacak çocukların hedefi sadece doktor, mühendis, sıradan bir meslek sahibi olmak olmamalı. Bu okullardan mezun olan öğrencilerimizin hedefi çok para kazanmak da olmamalı. Bu öğrencilerimiz, yeni icatlar üreten, hangi meslek dalını seçmiş olurlarsa olsunlar o mesleğe, o alana zenginlik katan, farkındalık katan bireyler olarak hayata atılmalılar. Hedefleri bu olmalılar. Bunu başaramayacaklarını düşünenler kendilerine haksızlık etmiş olduklarını bilmeliler. Çünkü burada eğitim alan arkadaşlarımızın hem kendilerini, hem kendilerini yetiştiren aileleri ve öğretmenlerini onurlandıracak başarıyı elde etmeleri kesinlikle zor değildir. Önce kendinize güveneceksiniz, sonra çalışacaksınız. Bugün bilginin ve teknolojinin çok önemli olduğu süreçte eğer bizler bunları üreten icat eden olmaz isek sürekli başkalarına mahkum oluruz, sürekli tüketen bir toplum oluruz. En kıymetli hazine bilgi. Sizler bu bilgiye ulaşacak hem altyapıya, hem de imkanlara sahipsiniz. Öyleyse başkalarının ürettiğini ülkemize taşıyan değil, bizim ürettiğimizi başka ülkelere ihraç eden bir nesil olmamız önemli. Kendinize böyle bir misyon yükleyin." dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Aydın ve Milli Eğitim Müdürü Altınsoy fuarı gezerek proje ve deneyler hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Sivas Fen Lisesi Bilim Fuarı Açtı

Sivas Fen Lisesi Bilim Fuarı Açtı

Sivas Fen Lisesi Bilim Fuarı Açtı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber