Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Eylül 2016 - 14:28 Yorum: 0

Sivas Hizmet Vakfı 5 bin lisans öğrencisine burs verecek

Sivas Hizmet Vakfı tarafından yürütülen "Yiğidolar öğrencisine sahip çıkıyor" projesi kapsamında 5 bin lisans öğrencisine burs verilecek.

Sivas Hizmet Vakfı 5 bin lisans öğrencisine burs verecek

Sivas Hizmet Vakfı tarafından yürütülen "Yiğidolar öğrencisine sahip çıkıyor" projesi kapsamında 5 bin lisans öğrencisine burs verilecek.

Vali Davut Gül, İnönü Konağı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, projenin başladığını söyledi. Gül, Sivas Hizmet Vakfının çeşitli hizmetler yaptığını ve bu yıl da önceliğinin öğrencilere burs vermek olduğunu dile getirerek, "Burs verirken en önemli ve birinci kriterimiz öğrencilerin Sivaslı olması. Toplayacağımız bursun yüzde 80'ini şehir dışında okuyan öğrencilerimize, yüzde 20'sini de Cumhuriyet Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerimize vereceğiz." diye konuştu.

Bursu verirken bazı puanlama kriterinin olduğunu belirten Gül, "Bunlar cinsiyet, özürlülük durumu, ailede kaç kişinin okuduğu, ailenin ekonomik durumu, şehit ya da gazi ailesinden olması. Bunların her birini kendi içerisinde elektronik ortamda puanlanacak ve sonra öncelik sırasına göre öğrencilerimize bursu vermeye başlayacağız.Bur sa öğrencilerimizin hesaplarına yatacak." ifadelerini kullandı.

Gül, öğrencilere verilecek bursa katkı sunmak isteyen kişilerin, Sivas Hizmet Vakfı'nın internet sayfasında bulunan hesap numaralarına para yatırabileceklerini vurgulayarak, "Yatıran kişlerin ve burs alan kişilerin ismini sayfamızda yayınlayacağız. Sistem tamamen şeffaf. Toplanan ve verilen paraların kimler tarafından toplandığı ve kimlere verildiği bilinecek ve vatandaş görecek. Şu ana kadar 371 kişi burs almak için müracaat etti. Burs 8 ay boyunca 150 lira omak üzer öğrencilerimize verilecek. Bu proje Sivas'ın sosyal sorumluluk projesi anlamında en önemli projelerinden biri. Sivaslı hayırseverlerle birlikte 5 bin rakamını hedefliyoruz. Hayırseverlerden de bu konuda destek bekliyoruz. Başka türlü bu rakamalara ulaşamayız. Öğrencilerimizin legal görünümlü illegal terör örgütleri tarafından nasıl istismar edildiğini gördük. Bu açıdan Sivaslı kendi öğrencisine sahip çıkacak. Sivaslı öğrencisini illegal grupların eline zorunluluktan dolayı düşmesini engelleyecek. Biz bunu yapabiliriz."dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber